top of page

Πρόστιμο ύψους 561000 ευρώ στην εταιρεία γαλακτοκομικών προϊόντων Friesland Campina.


Το πρόστιμο επιβλήθηκε επειδή η γαλακτοβιομηχανία Friesland Campina πέτυχε υψηλότερο περιθώριο κέρδους από το επιτρεπόμενο από την ελληνική νομοθεσία.

Το πρόστιμο των 561.000 ευρώ επιβλήθηκε στη γαλακτοβιομηχανία Friesland Campina HELLASA.E. με απόφαση τουυπουργού Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας.

Επιβάλλεται πρόστιμο για παράβαση του άρθρου 54 του νόμου αριθ.5045/29-07-2023 για την καταστολή των αθέμιτων πωλήσεων. Από σχετικούς ελέγχους σε σειρά κωδικών προέκυψε ότι η εταιρεία πέτυχε υψηλότερο περιθώριο κέρδους από το επιτρεπόμενο από την ελληνική νομοθεσία για εννέα κωδικούς, συμπεριλαμβανομένου του κωδικού που αντιστοιχεί στο βρεφικό γάλα.

«Ό,τι λέμε, το εννοούμε. Σήμερα ανακοινώσαμε υψηλό πρόστιμο σε μία από τις πιο γνωστές εταιρείες που ειδικεύονται, μεταξύ άλλων, και στο βρεφικό γάλα. Οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του Υπουργείου Ανάπτυξης βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα. Καμία πρακτική αθέμιτης κερδοφορίας δεν θα γίνει ανεκτή. Η στήριξη της οικογένειας αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνησή μας. Η πάταξη της αισχροκέρδειας στο βρεφικό γάλα, όπως αποδεικνύεται και από τα νέα μέτρα που υπερψηφίστηκαν από τη Βουλή, είναι καθήκον μας» δήλωσε ο Υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας.


Comentários


bottom of page