top of page

Επιμελητές μουσείων ζητούν βοήθεια από τους λάτρεις της Τζέιν Όστεν για ανάγνωση χειρόγραφου που άφησε ο αδερφός της


Επιμελητές μουσείων στο παλιό εξοχικό σπίτι ης Τζέιν Όστεν στο χωριό Chawton στο Χαμσάιρ ζητούν από τους λάτρεις της Όστεν σε όλο τον κόσμο να βοηθήσουν στην αποκρυπτογράφηση του νεοαποκτηθέντος χειρόγραφου έκτασης 78 σελίδων που άφησε ο μεγαλύτερος αδερφός της. 

Όποιος θέλει να βοηθήσει μπορεί να στείλει email και να ζητήσει μια σελίδα για αποκρυπτογράφηση. Η επικεφαλής στο Jane Austen's House, Σόφι Ρέινολντς, δήλωσε ότι, «Είναι πραγματικά, πραγματικά, σπάνιο να βγαίνει στο φως νέο οικογενειακό υλικό της Όστεν. Δεν είναι πλήρως γνωστό τι υπάρχει εκεί, οπότε είναι πραγματικά συναρπαστικό. Η Τζέιν Όστεν άφησε τόσα λίγα στοιχεία για τη ζωή της. Αυτό είναι ένα άλλο κομμάτι του παζλ που μπορεί να μπει στο μουσείο. Οι μελετητές θα βρουν συναρπαστικό το να φέρουν νέες πληροφορίες στο φως.»

Τα απομνημονεύματα είναι γραμμένα σε τρίτο πρόσωπο και οι σελίδες προς το τέλος του βιβλίου είναι ιδιαίτερα δυσανάγνωστες καθώς η αρθρίτιδα έκανε τη γραφή του συγγραφέα σχεδόν αδιάβαστη. Εκτός από την αδημοσίευτη χειρόγραφη βιογραφία, το μουσείο αγόρασε ένα άλμπουμ με ακουαρέλες και σχέδια που έκανε ο αδελφός της Όστεν κατά τη διάρκεια της καριέρας του στο Βασιλικό Ναυτικό. Και τα δύο έχουν παρουσιαστεί σε μια έκθεση που ονομάζεται Ταξίδια με τον Φρανκ Όστεν.

Comments


bottom of page