top of page

Ενημέρωση από τον Δήμο Σπάτων-Αρτέμιδος για υποχρεωτικό καθαρισμό οικοπέδων και δήλωση μέχρι 30 Απριλίου πριν την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου


Με την αντιπυρική περίοδο να πλησιάζει, ενώ οι θερμοκρασίες βρίσκονται ήδη σε υψηλά για την εποχή επίπεδα, ο Δήμος Σπάτων-Αρτέμιδος εξέδωσε ανακοίνωση όπου ενημερώνει τους δημότες για τις υποχρεώσεις τους στο καθάρισμα των εξωτερικών χώρων των ακινήτων τους έως τις 30 Απριλίου, ώστε να είμαστε όλοι ασφαλείς.

"Οφείλουμε όλοι να προετοιμαστούμε κατάλληλα σύμφωνα με το νέο νομοθετικό πλαίσιο. Όλοι οι ιδιοκτήτες εντός σχεδίου ακινήτων οφείλουν πριν τις 30 Απριλίου, να καθαρίσουν τις ιδιοκτησίες τους και να το δηλώσουν σε ειδική πλατφόρμα. Ακολουθούμε πιστά τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας", αναφέρεται στην ανακοίνωση.




Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Διάταξη 20/2023, υποχρεωτικός είναι ο καθαρισμός ακινήτων εντός σχεδίου και 100μ. από τα όρια του με απομάκρυνση ξερών δέντρων, κλαδιών και καύσιμης ύλης. Οι εργασίες καθαρισμού πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί έως 30/04/2024 και να έχουν δηλωθεί στο Εθνικό Μητρώο Τήρησης Μέτρων Προληπτικής Πυροπροστασίας Ιδιοκτησιών του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας. Πρόστιμο των 1000 ευρώ επιφέρει η μη δήλωση καθαρισμού.

Comments


bottom of page