top of page

Θερμή υποδοχή της ελληνικής αποστολής των Ολυμπιακών Αγώνων στο Ελ. Βενιζέλος - "Βρίσκουμε την Ελλάδα σε άσχημη κατάσταση"


Τα μέλη της ελληνικής Ολυμπιακής αποστολής που δεν είχαν επιστρέψει από το Παρίσι, έφτασαν στο αεροδρόμιο "Ελ. Βενιζέλος" το απόγευμα της Δευτέρας (12/8) εν μέσω της πυρκαγιάς που πλήττει τη βορειοανατολική Αττική.


Θερμή ήταν η υποδοχή που δέχτηκαν όλοι οι αφιχθέντες, ανάμεσα στους οποίους ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης του άλματος Μίλτος Τεντόγλου, ο «χάλκινος» Ολυμπιονίκης του επί κοντώ Εμμανουήλ Καραλής και ο «χάλκινος» Ολυμπιονίκης της πάλης, Νταουρέν Κουρουγκλίεβ.

Ο Μίλτος Τεντόγλου από τη μεριά του δήλωσε: «Μόλις ήρθαμε. Από πίσω είναι το αεροπλάνο. Δεν είμαι καλός να μιλάω για τα συναισθήματά μου. Ο Μανόλο είναι καλύτερος. Χαίρομαι που επέστρεψα σπίτι. Φτάσαμε... βρίσκοντας την Ελλάδα σε άσχημη κατάσταση. Η χώρα είναι σε άσχημη κατάσταση. Κι εμείς μόλις φτάσαμε... δεν ξέρουμε ακριβώς τι γίνεται. Ελπίζω να είναι όλα καλά πάντως» .

Στη συνέχεια, ο «χάλκινος» στο άλμα επί κοντώ στο Παρίσι, Εμμανουήλ Καραλής ανέφερε: «Σίγουρα είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι που επιστρέψαμε, όλη η εθνική. Είμαστε αβλαβείς, αλλά όπως ερχόμασταν και βλέπαμε έξω από τα παράθυρα του αεροπλάνου... όλο σκοτείνιαζε η εικόνα, από τα σύννεφα και υπήρχε μία... ησυχία όπως κατεβαίναμε. Ελπίζουμε να είναι όλα καλά. Είμαστε όλοι αρκετά στενοχωρημένοι για το τι συμβαίνει στη χώρα. Ελπίζουμε να είναι όλα καλά, να σβήσουν επιτέλους αυτές οι φωτιές και να μπορούμε να συνεχίσουμε ξανά τη ζωή μας».


Η «χρυσή» Ολυμπιονίκης του Ρίο ντε Τζανέιρο Κατερίνα Στεφανίδη, η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, η Ελίνα Τζένγκο, η Σταματία Σκαρβέλη και η Αριάδνη Αδαμοπούλου ήταν επίσης παρούσες στην ελληνική αποστολή που έφτασε στην Αθήνα το απόγευμα. Eπέστρεψαν και οι εθνικές ομάδες πόλο ανδρών και γυναικών, το ντουέτο της καλλιτεχνικής κολύβμησης και ο Άλκης Κυνηγάκης.

Mαζί τους η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα, ο Ομοσπονδιακός προπονητής του ΣΕΓΑΣ, Γιώργος Πομάσκι, ο πατέρας και προπονητής του Εμμανουήλ Καραλή, Χάρης Καραλής, ο σύζυγος και προπονητής της Κατερίνας Στεφανίδη Μίτσελ Κρίερ, ο προπονητής Γιώργος Μποτσκαρίωβ, ο τεχνικός διευθυντής Χρήστος Μελέτογλου και η φυσιοθεραπεύτρια Ελισάβετ Αναστασάκη, καθώς και μέλη της οικογένειας όλων των αθλητών και αθλητριών της ελληνικής αποστολή που είχαν παραμείνει στο Παρίσι.


Υπενθυμίζεται πως η προγραμματισμένη συνέντευξη Τύπου για την άφιξη της Ολυμπιακής ομάδας από το Παρίσι, ακυρώθηκε, λόγω των καταστροφικών πυρκαγιών που πλήττουν μεγάλο μέρος της Αττικής και άλλων περιοχών της χώρας.

댓글


bottom of page