top of page

H Xpeng σχεδιάζει την παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ευρώπη


Η κινεζική εταιρεία Xpeng σχεδιάζει να δημιουργήσει ένα εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ευρώπη και αναζητά μια τοποθεσία παραγωγής, παρακάμπτοντας τους πρόσθετους δασμούς της ΕΕ στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που εισάγονται από την Κίνα.


Όπως είπε ο διευθύνων σύμβουλος της Xpeng, He Xiaopeng στο Bloomberg, "η Xpeng βρίσκεται στην αρχική φάση της επιλογής μιας τοποθεσίας παραγωγής στην ΕΕ και σχεδιάζει επίσης να δημιουργήσει ένα μεγάλο κέντρο δεδομένων στην Ευρώπη." Αν και δεν είναι σαφές πού ακριβώς θέλει να δημιουργήσει εργοστάσιο η εταιρεία, ο He Xiaopeng δήλωσε ότι η εταιρεία εξετάζει περιοχές με "σχετικά χαμηλούς εργατικούς κινδύνους".

Μία από τις κύριες δεσμεύσεις, θα είναι το κέντρο δεδομένων, "καθώς η αποτελεσματική συλλογή λογισμικού καθίσταται υψίστης σημασίας, για τα έξυπνα χαρακτηριστικά οδήγησης των αυτοκινήτων".


Σύμφωνα με την έκθεση του Bloomberg, "η Xpeng βλέπει επίσης την τεχνογνωσία της στην τεχνητή νοημοσύνη και τις προηγμένες λειτουργίες υποβοηθούμενης οδήγησης, να τη βοηθούν να εισβάλει στην Ευρώπη".

"Η πώληση ενός εκατομμυρίου αυτοκινήτων με τεχνητή νοημοσύνη ετησίως, θα είναι απαραίτητη προϋπόθεση, για τις εταιρείες που τελικά θα αναδειχθούν νικητές τα επόμενα 10 χρόνια, στα οποία ο οδηγός θα μπορεί να αγγίζει το τιμόνι λιγότερο από μία φορά την ημέρα κατά μέσο όρο μετακίνησης. Θα δούμε εταιρείες να κυκλοφορούν τέτοια προϊόντα από το 2025 και η Xpeng θα είναι μεταξύ αυτών", ανέφερε ο He Xiaopeng.

Comments


bottom of page