top of page

Εισαγγελική παρέμβαση για τα χιλιάδες νεκρά ψάρια στον Βόλο


Χιλιάδες νεκρά ψάρια και έντονη δυσοσμία έχουν κατακλύσει το λιμάνι του Βόλου με το φαινόμενο να αποδίδεται στους χιλιάδες τόνους νερού από τη λίμνη Κάρλα και τις γύρω περιοχές που κάθε μέρα καταλήγουν στον Παγασητικό μέσω του χειμάρρου Ξηριά.

Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Βόλου διέταξε τη διενέργεια αυτεπάγγελτης προκαταρκτικής έρευνας ώστε να διερευνηθεί η ποιότητα των υδάτων στον Παγασητικό και οι πιθανές αιτίες θανάτου των ψαριών στις παραλίες της Μαγνησίας.

Η αποκομιδή των νεκρών ψαριών από τους αλιείς που επιστρατεύθηκαν προκειμένου να καθαρίσει ο Παγασητικός κόλπος, ξεκίνησε εδώ και ένα 24ωρο και μέχρι στιγμής, συγκεντρώθηκαν συνολικά πέντε τόνοι νεκρών ψαριών από τα νερά στην ευρύτερη περιοχή του λιμανιού του Βόλου.

Εντός της ημέρας, θα κριθεί αν και πότε θα έρθει στα νερά του Παγασητικού ειδικό σκάφος που θα αναλάβει τον ρόλο του καθαρισμού, με πιο επαγγελματικό τρόπο, ώστε τα νεκρά ψάρια να παραμείνουν όσο λιγότερο γίνεται στον κόλπο. Παράλληλα ξεκινά εργολαβία για την αποκομιδή τους από τις ακτές της Μαγνησίας, καθώς μεγάλες ποσότητες νεκρών ψαριών έχει ξεβραστεί σε Αλυκές, Άναυρο, Ν. Αγχίαλο και Αγριά κάνοντας τη δυσοσμία ανυπόφορη.


Όπως ανέφερε ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος, σε ανάρτησή του, "το πρόβλημα με τα νεκρά ψάρια δεν υπάρχει μόνο στις ακτές. Διαχέεται σε όλο τον Παγασητικό. Οι φωτογραφίες από σκάφος που κάναμε αυτοψία το πιστοποιούν".




Comments


bottom of page