top of page

Ξεκινούν σήμερα οι Πανελλήνιες για τα ΕΠΑΛ - Το μήνυμα του υπουργού Παιδείας


Ξεκινούν σήμερα Πέμπτη 30 Μαΐου οι Πανελλαδικές Εξετάσεις 2024 για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ με το μάθημα των Νέων Ελληνικών, και αύριο, Παρασκευή 31 Μαΐου για τα ΓΕΛ, με το μάθημα Γενικής Παιδείας, Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία.


Καλή επιτυχία σε όλες και όλους ευχήθηκε ο υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Κυριάκος Πιερρακάκης, μέσω του μηνύματός του. «Να θυμάστε ότι τίποτα δεν κρίνεται, ή δεν κρίνονται όλα σε μία εξέταση. Το μέλλον ανοίγεται μπροστά σας. Και αυτό το οποίο θα κάνει την διαφορά εντέλει θα είναι η ποιότητα του χαρακτήρα σας, το ήθος σας, το σθένος στη διαδρομή σας», δήλωσε ο υπουργός. «Έχετε αφιερώσει αμέτρητες ώρες διαβάσματοςγια να φτάσετε σε αυτές τις εξετάσεις. Εμπιστευτείτε τον εαυτό σας. Εμπιστευτείτε όλες τις ώρες δουλειάς τις οποίες έχετε αφιερώσει», ανέφερε.


Ακόμη, τους κάλεσε να σκεφτούν τη μεγάλη εικόνα για να μπορέσουν να διαχειριστούν το άγχος. «Η μεγάλη εικόνα είναι ότι στο μονοπάτι της ζωής δενκρίνονται όλα αυτή τη στιγμή ή τον επόμενο μήνα. Θα έχετε πάρα πολλές ευκαιρίες για να μπορέσετε να αποδείξετε το ποιες είστε και το ποιοι είστε», τόνισε. «Μη διστάσετεοποιαδήποτε στιγμή να μιλήσετε μαζί τους», κατέληξε ο κ. Πιερρακάκης.


Η έναρξη των εξετάσεων θα γίνει στις 08:30 και οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν προσέλθει στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08:00. Η διάρκεια εξέτασης είναι τρεις (3) ώρες. Μαζί τους, οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν τα εξής:– Δελτίο ταυτότητας ή διαβατήριο.– Δελτίο εξεταζομένου Πανελλαδικών Εξετάσεων.– Στυλό μπλε ή μαύρου χρώματος. Αξίζει να σημειωθεί, ότι δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιηθεί μολύβι στις απαντήσεις, παρά μόνον εάν ορίζεται σχετικά από τις οδηγίες των θεμάτων. Οι υποψήφιοι επιτρέπεται να έχουν μαζί τους γόμακαι ξύστρα.– Γεωμετρικά όργανα, για τα μαθήματα που χρειάζονται.– Ένα μπουκαλάκι με νερό ή χυμό.– Ρολόι χειρός, αλλά όχι έξυπνο ρολόι (smartwatch).


Οι υποψήφιοι απαγορεύεται να έχουν μαζί τους τα εξής: – Βιβλία, τετράδια και σημειώσεις.– Διορθωτικό (blanco) οποιασδήποτε μορφής (υγρό ή ταινία).Κινητό τηλέφωνο και άλλα μέσα μετάδοσης ή λήψης πληροφοριών καιεπικοινωνίας, υπολογιστικές μηχανές.


Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά τα κινητά τηλέφωνα, απαγορεύεται η κατοχή\κινητού, έστω και απενεργοποιημένου, μέσα στην αίθουσα εξέτασης καισυνιστά επαρκή λόγο για μηδενισμό του γραπτού. Σε περίπτωση κατά την οποία εξεταζόμενος, κατά την προσέλευσή του στο Εξεταστικό Κέντρο φέρειμαζί του κινητό τηλέφωνο, είναι υποχρεωμένος να το παραδίδει στον πρόεδρο της Λυκειακής Επιτροπής, ο οποίος θα το φυλάσσει σε ειδικό χώρο. Μετά τηλήξη της εξέτασης, ο υποψήφιος θα παραλαμβάνει το κινητό του και θα αποχωρεί.

Comments


bottom of page