top of page

Ξεκίνησαν τα έργα για τη "Διπλή Ανάπλαση" και οι εγκαταστάσεις του Ερασιτέχνη θα είναι έτοιμες το 2026


Ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, Παναγιώτης Μαλακατές, μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου του Δημάρχου Αθηναίων, Χάρη Δούκα, για τη Διπλή Ανάπλαση, τόνισε πως τα έργα ξεκίνησαν και σημείωσε πως οι εγκαταστάσεις του Ερασιτέχνη θα είναι έτοιμες μαζί με το γήπεδο ποδοσφαίρου, το 2026.


Ο κ. Δούκας δήλωσε αρχικά ότι, "Το έργο είναι πολύπλοκο. Έχει ήδη γίνει νομοθετική ρύθμιση για τις θέσεις πάρκινγκ. Θα χρειαστούν κι άλλες, για τις οποίες δουλεύουμε εντατικά. Είμαστε σε φάση που έχουμε εξειδίκευση τι χρειαζόμαστε και βρισκόμαστε σε συνεργασία με τα αρμόδια υπουργεία. Όταν ξεκινήσαμε υπήρχαν μπάζα, αυτό τον ''σκόπελο'' τον ξεπεράσε, παρ' ότι χρειάστηκαν παραπάνω χρήματα. Έτσι θα προχωρήσουμε και στο μέλλον και θα διαχειριστούμε όλες τις δυσκολίες που θα προκύψουν. Το βασικό ποσό που είναι κοντά στα 240 εκατ. ευρώ είναι εδώ και αυτό είναι το βασικό".


"Όλο αυτό το χρονικό διάστημα ήμασταν σε συναντήσεις και συζητήσεις με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς ούτως ώστε σήμερα να ανακοινώσουμε την έναρξη των εργασιών. Για τις εγκαταστάσεις του Ερασιτέχνη απαιτείται λιγότερος χρόνος από το ποδοσφαιρικό γήπεδο. Εκκρεμεί η άδεια δόμησης και ο ορισμός του αναδόχου. Δεν μπορεί να υπάρχει γήπεδο που θα έχει τελειώσει και θα είναι σε αδράνεια. Στόχος είναι να ολοκληρωθούν ταυτόχρονα με το γήπεδο του ποδοσφαίρου ή λίγο νωρίτερα. Άρα μιλάμε για το 2026", δήλωσε από την πλευρά του ο κ. Μαλακατές.


Πρόσθεσε επίσης ότι, "Εγώ αυτούς που έχουν διαφορετική άποψη για το γηπεδικό τους σέβομαι, είναι Παναθηναϊκοί. Θα τους ακούσουμε και θα τους απαντήσουμε. Η άδεια κατεδάφισης είναι μη εκτελεστή μέχρι να ολοκληρωθούν τα έργα του ποδοσφαιρικού Παναθηναίκού και του Ερασιτέχνη. Τότε μόνο θα κατεδαφιστεί η Λεωφόρος".



Comments


bottom of page