top of page

Ξεκινάει η παραγωγή του νέου Ford Explorer στο Κέντρο Ηλεκτρικών Οχημάτων στην Κολωνία


Η μαζική παραγωγή του νέου, αμιγώς ηλεκτρικού Ford Explorer ξεκινάει από σήμερα και αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για την παραγωγή μιας ολοκαίνουργιας γενιάς ηλεκτρικών επιβατικών οχημάτων υψηλής ποιότητας για την Ευρώπη.


Μετά από επένδυση ύψους 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων, το νέο Explorer είναι το πρώτο όχημα που βγαίνει από τη γραμμή παραγωγής του Κέντρου Ηλεκτρικών Οχημάτων της Ford στην Κολωνία. Συνδυάζει την γερμανική μηχανολογία και την αμερικανική φιλοσοφία με ανώτερες στάνταρ προδιαγραφές, οι οποίες περιλαμβάνουν ηλεκτρικά συστήματα κίνησης με μπαταρία που εξασφαλίζουν μηδενικές εκπομπές ρύπων κατά την οδήγηση και αυτονομία άνω των 600 χιλιομέτρων με μία μόνο φόρτιση. 


Το Κέντρο Ηλεκτρικών Οχημάτων στην Κολωνία είναι ένα από τα πιο αποδοτικά εργοστάσια συναρμολόγησης οχημάτων της Ford παγκοσμίως, υποστηριζόμενο από σημαντικές μειώσεις στις εκπομπές ρύπων, τη χρήση νερού και την κατανάλωση ενέργειας. Τεχνολογικά προηγμένο, υποστηρίζεται από μηχανές αυτομάθησης και περισσότερα από 600 νέα ρομπότ που εκτελούν εργασίες συγκόλλησης, κοπής, κερώματος, βαφής και συναρμολόγησης, σε μία πολύπλοκη χορογραφία που έρχεται να εξασφαλίσει μεταξύ άλλων ακρίβεια, αποδοτικότητα και ποιότητα.


«Το να βλέπει κανείς το ιστορικό εργοστάσιο στην Κολωνία που ιδρύθηκε από τη Ford το 1930 να μετασχηματίζεται σε μια υπερσύγχρονη μονάδα παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων είναι απλά εκπληκτικό. Η έναρξη της μαζικής παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων με το αμιγώς Ford Explorer σηματοδοτεί την απαρχή μιας νέας εποχής για τη Ford στην Ευρώπη», δήλωσε ο Kieran Cahill, vice president, Manufacturing, Ford in Europe and International Markets Group.


Comments


bottom of page