top of page

'Εκτακτη Είδηση: Απειλή για Βόμβα σε Δημοτικά Σχολεία της Αττικής. Σπάτα και Αρτέμιδα

Σήμερα το πρωί, ανησυχία προκλήθηκε στα δημοτικά σχολεία Σπάτων και της Αρτέμιδας όταν ομαδικό email με ισλαμικές απειλές στάλθηκε μαζικά σε σχολεία της Αττικής για τοποθέτηση βόμβας. Το γεγονός έχει κινητοποιήσει άμεσα τις αρμόδιες αρχές.

Οι διευθυντές των σχολείων στην περιοχή ενημερώθηκαν άμεσα και έλαβαν οδηγίες από τις αρμόδιες υπηρεσίες για να πράξουν τα απαραίτητα. Τα σχολεία της περιοχής τέθηκαν σε συναγερμό και εφαρμόστηκαν πρωτόκολλα ασφαλείας για την προστασία όλων των εμπλεκομένων.





Οι διευθυντές των σχολείων κλήθηκαν να ακολουθήσουν συγκεκριμένα πρωτόκολλα ασφαλείας, όπως:


1. Απομάκρυνση των Μαθητών: Κάποια σχολεία απομάκρυναν του μαθητές από τον χώρο του σχολείου, ενώ κάποια άλλα τους συγκέντρωσαν στον προαύλιο χώρο, μέχρι νεοτέρας.

2. Επικοινωνία με Γονείς: Άμεση ενημέρωση των γονέων για την κατάσταση και τις ενέργειες που λαμβάνονται.

3. Συνεργασία με τις Αρχές: Συνεχής συνεργασία με την αστυνομία για την παροχή πληροφοριών και υποστήριξης.


Το γεγονός ότι το email ήταν μαζικό σε πάρα πολλά σχολεία της Αττικής δίνει την εντύπωση ότι πρόκειται για "φάρσα" , προκαλώντας εφησυχασμό. Ωστόσο οι αρχές βρίσκονται σε επιφυλακή και παρακολουθούν στενά την κατάσταση.


Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι η κατάσταση είναι υπό έλεγχο, αλλά οι έρευνες συνεχίζονται για να διασφαλιστεί ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για τους μαθητές και τους κατοίκους της περιοχής.


Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες το 3ο Δημοτικό Αρτέμιδος έχει εκκενώσει αποτελεσματικά τον χώρο.


Συνεχής ενημέρωση θα παρέχεται καθώς εξελίσσεται η κατάσταση.

Comments


bottom of page