top of page

Σοβαροί τραυματισμοί από βεγγαλικά στα Καλύβια και στα Χανιά - Συνολικά πέντε περιστατικά στην Αθήνα


Πλήθος κόσμου γιόρτασε την Ανάσταση του Χριστού, το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου, πλημμυρίζοντας τις εκκλησίες σε κάθε γωνιά της χώρας. Δυστυχώς, όμως, σοβαρά ατυχήματα σημειώθηκαν εξαιτίας των βεγγαλικών, όπως και κάθε χρόνο. Στα Καλύβια σημειώθηκε πολύ σοβαρό περιστατικό τραυματισμού από βεγγαλικά, το βράδυ της Ανάστασης ενώ παράλληλα, τέσσερα παρόμοια περιστατικά καταγράφηκαν στην Αθήνα από τις 20:00 έως τις 6:00 το πρωί της Κυριακής 05/05.


Στα Καλύβια, το περιστατικό συνέβη πριν από την Ανάσταση και ήταν το σοβαρότερο που σημειώθηκε στην Αθήνα καθώς ο τραυματισμός από τα βεγγαλικά προκάλεσε στο άτομο, ακρωτηριασμό δακτύλων. Από τους πέντε που τραυματίστηκαν στην Αθήνα, οι τρεις διακομίστηκαν στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, ενώ κανείς από τους τραυματίες δεν ήταν ανήλικος.



Ωστόσο, ανήλικος τραυματίστηκε από βεγγαλικά στην Κρήτη. Συγκεκριμένα, στα Χανιά, κροτίδα έσκασε στα χέρια ενός 14χρονου, στον αύλειο χώρο της εκκλησίας του Αγίου Νικολάου, στον Γαλατά. Ο 14χρονος υπέστη ακρωτηριασμό σε τρία δάχτυλα του δεξιού του χεριού.


Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής αστυνομίας, έχουν κατασχεθεί πάνω από 180.000 βεγγαλικά και κροτίδες, ενώ έχουν συλληφθεί πάνω από 100 άτομα από τα μέσα Απριλίου έως σήμερα.

Comentarios


bottom of page