top of page

Το ταξίδι της Ολυμπιακής Φλόγας για το Παρίσι ξεκίνησε μετά την Τελετή Αφής


Η επιβλητική Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας πραγματοποιήθηκε στις 11.30 σήμερα το πρωί στην Αρχαία Ολυμπία, απ' όπου η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκινάει το ταξίδι της για τους 33ους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024, που θα φιλοξενηθούν στο Παρίσι από 26 Ιουλίου μέχρι 11 Αυγούστου.

Με παρουσιαστή τον Νίκο Αλιάγα, υπεύθυνος για την Τελετή Αφής τον πρόεδρο της Επιτροπής Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας, Θανάση Βασιλειάδη, και τελετάρχη τον Γιάννη Παπαδημητρίου, η τελετή έλαβε χώρα παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, της δημάρχου του Παρισιού, Αν Ινταλγκό, του επικεφαλής της Οργανωτικής Επιτροπής (Cojo) Τόνι Εστανγκέ, της -ελληνικής καταγωγής- υφυπουργού Eξωτερικών της Γαλλίας, Χρυσούλας Ζαχαροπούλου, και της ηγεσίας της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ), με επικεφαλής τον πρόεδρό της, Τόμας Μπαχ, τους οποίους υποδέχθηκε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (ΕΟΕ), Σπύρος Καπράλος.

Στο ιερό της Ολυμπίας, μπροστά στα ερείπια του Ναού της Ήρας, ηλικίας 2.600 ετών, η πρωθιέρεια Μαίρη Μηνά άναψε τη Φλόγα από τις αχτίδες του ηλίου στον Ναό της Ήρας, μπροστά σε 600 καλεσμένους. Ο Ολυμπιακός Ύμνος ερμηνεύτηκε από την κορυφαία μέτζο-σοπράνο Τζόις ΝτιΝτονάτο. Στη συνέχεια ακολούθησε η έπαρση της σημαίας της Γαλλίας και της Ελλάδας, με την ανάκρουση των εθνικών ύμνων.


Ακολούθησε ο Χορός των Ιερειών και των 15 Κούρων στο χορευτικό που δημιούργησε και σκηνοθέτησε η Χορογράφος Αρτεμις Ιγνατίου, με ενδυμασίες της Μαίρης Κατράντζου, υπό τους ήχους της μουσικής του συνθέτη Δημήτρη Παπαδημητρίου, πριν η Πρωθιέρεια Μαίρη Μηνά εισέλθει με την Ολυμπιακή Φλόγα στο Αρχαίο Στάδιο για να την παραδώσει στoν πρώτο Λαμπαδηδρόμο, Χρυσό Ολυμπιονίκη της Κωπηλασίας, Στέφανο Ντούσκο.



Comments


bottom of page