top of page

Το Alisea της Pagani είναι η επετειακή έκδοση του Zonda


H Pagani παρουσιάζει μια μοναδική έκδοση, το Alisea που σηματοδοτεί την 25η επέτειο του επικού Zonda σε συνεργασία με το Istituto Europeo di Design (IED).

Το μοντέλο σε κλίμακα 1 προς 1 δημιουργήθηκε από φοιτητές του Master Course στο IED στο Τορίνο, οι οποίοι κατέληξαν στον υπέροχο, καθαρό σχεδιασμό του. Οι λείες επιφάνειες μεγιστοποιήθηκαν, αφαιρώντας τους μεγάλους αεραγωγούς που συναντώνται συνήθως σε οχήματα υψηλών επιδόσεων, ενώ οι διογκωμένοι θόλοι των τροχών ενισχύουν την καμπυλωτή σιλουέτα του μοντέλου που είναι τόσο φαρδύ όσο το Zonda.

Το Pagani Alisea είναι ελαφρώς μακρύτερο από την πηγή έμπνευσής του και βρίσκεται χαμηλότερα στο έδαφος. Διαθέτει ένα κουβούκλιο εμπνευσμένο από αγωνιστικά αυτοκίνητα αντοχής της ομάδας C από τη δεκαετία του 1980. Σε σύγκριση με ένα Zonda, οι γνωστοί ψηλά τοποθετημένοι καθρέφτες είναι λεπτοί για να επιτύχουν ένα πιο κομψό προφίλ. Οι χαρακτηριστικοί μπροστινοί τετραπλοί προβολείς έχουν μια πιο μοντέρνα εμφάνιση, ενώ τα κυρτά πίσω φώτα μας θυμίζουν το αγωνιστικό Zonda R. Συνολικά, το Alisea φαίνεται πιο εκλεπτυσμένο από το Zonda αποφεύγοντας το περίπλοκο αεροδυναμικό πακέτο που συναντάται σε αμέτρητες εκδόσεις.

コメント


bottom of page