top of page

Το αεροδρόμιο "Ελ. Βενιζέλος" συμμετέχει το Σάββατο 23 Μαρτίου στην Ώρα της Γης 2024 με χαμηλό φωτισμό για μία ώρα


Tο αεροδρόμιο Σπάτων "Ελ. Βενιζέλος" συμμετέχει στην παγκόσμια πρωτοβουλία του WWF, "η Ώρα της Γης" που θα πραγματοποιηθεί για 18η χρονιά, το Σάββατο 23 Μαρτίου από τις 20:30 έως τις 21:30.

Σε μια συμβολική κίνηση για την προστασία του περιβάλλοντος, το αεροδρόμιο θα διακόψει τη λειτουργία ενός από τους δύο διαδρόμους του (δυτικός διάδρομος, 03L/21R και οι τροχόδρομοί του), σβήνοντας τα φώτα, ενώ παράλληλα θα μειωθεί και ο φωτισμός στα κτίρια του αεροδρομίου, στους χώρους στάθμευσης οχημάτων προσωπικού και σε άλλους επιλεγμένους χώρους της υποδομής.


Ανακοινώσεις θα γίνονται συνεχώς στον Κεντρικό Αεροσταθμό για την ενημέρωση του κοινού και σε οθόνες του Κεντρικού Αεροσταθμού θα προβάλλεται το επίσημο video της πρωτοβουλίας “Earth Hour”. Παράλληλα, ο ΔΑΑ ενθαρρύνει όλο το προσωπικό του αεροδρομίου να συμβάλει ατομικά στην «Ώρα της Γης», μειώνοντας ή σβήνοντας τα φώτα στο σπίτι. Στη συμβολική αυτή κίνηση για την κλιματική αλλαγή, συμμετέχουν επίσης το κατάστημα ΙΚΕΑ, το ξενοδοχείο Sofitel, και πολλά άλλα μέλη της αεροδρομιακής κοινότητας.


Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση η WWF: «Αυτό το Σάββατο 23 Μαρτίου 2024, στις 20.30, γιορτάζουμε την «Ώρα της Γης»! Μαζί μας έχουμε εκατομμύρια πολίτες, αλλά και εκατοντάδες αξιοθέατα, τοπόσημα, φορείς και επιχειρήσεις από όλο τον κόσμο που ενώνουν τις φωνές τους για να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα για την προστασία του πλανήτη μας, σβήνοντας συμβολικά τα φώτα για μία ώρα."

Комментарии


bottom of page