top of page

Ταλαιπωρία στο "Ελ. Βενιζέλος" όπου επιβάτες έμειναν για ώρες σε ακινητοποιημένο αεροπλάνο χωρίς κλιματισμό


Επιβάτες σε αεροπλάνο της Qatar Airways βίωσαν μεγάλη ταλαιπωρία τη Δευτέρα (12/6) όπου περιμένοντας την έναρξη της πτήσης τους από την Αθήνα με προορισμό το Κατάρ, σύμφωνα με τις καταγγελίες, αναγκάστηκαν να μείνουν για ώρες μέσα στο ακινητοποιημένο αεροπλάνο, στο οποίο παρά τις υψηλές θερμοκρασίες, ο κλιματισμός δεν λειτουργούσε.


Στο αεροπλάνο επέβαινε η εργαζόμενη στο κανάλι 7News της Αυστραλίας, Τζόντι Γκρόκοκ, η οποία περιέγραψε ότι τι συνέβη. Όπως δήλωσε, "Ξεκίνησαν το αεροπλάνο που σταμάτησε αμέσως. Τότε έβαλαν ξανά μπροστά τον κινητήρα, αλλά και πάλι σταμάτησε αμέσως. Στο τέλος έχασα τον λογαριασμό πόσες φορές συνέβη αυτό μέσα σε δύο ώρες. Μετά από δύο ώρες ο πιλότος μας είπε ότι υπήρχε ένα τεχνικό ζήτημα".


Η ίδια πρόσθεσε ότι, "Στάζαμε από τη ζέστη. Δεν μπορούσαμε να σταματήσουμε να ιδρώνουμε και οι άνθρωποι είχαν εκνευριστεί και έκαναν παράπονα. Κάποιος έλεγε θα πεθάνουμε, αφήστε μας να κατέβουμε. Ζήτησα νερό και μου είπαν ότι δεν είχαν".


Σε βίντεο που αναρτήθηκε στο TikTok φαίνονται καπνοί να βγαίνουν από το αεροπλάνο πριν την επιβίβαση στην πτήση QR-204 που ήταν προγραμματισμένο να αναχωρήσει στις 2 μετά το μεσημέρι, αλλά τελικά δεν πραγματοποιήθηκε. Παράλληλα, σε άλλο βίντεο μέσα από το αεροσκάφος φαίνονται οι επιβάτες να προσπαθούν να δροσιστούν με πρόχειρο τρόπο, αφού το air-condition δεν λειτουργούσε.



Η ταλαιπωρία των επιβατών συνεχίστηκε και μετά την αποβίβαση, καθώς χρειάστηκε να μείνουν για αρκετές ώρες στην ουρά, μέχρι να κανονίσουν την επιβίβασή τους σε νέα πτήση το πρωί της Τρίτης.

تعليقات


bottom of page