top of page

Η Σύναξη των Τριγλιανών Αγίων για πρώτη φορά στην Παναγία Παντοβασίλισσα Ραφήνας


Την Κυριακή 7 Ιουλίου, πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά ο εορτασμός της Σύναξης των Τριγλιανών Αγίων στον Ιερό Ναό της Παναγίας Παντοβασίλισσας στη Ραφήνα, όπου συγκεντρώθηκε πλήθος πιστών και συμμετείχε ενεργά ο Σύλλογος Τριγλιανών Ραφήνας.

Τα μέλη του Συλλόγου, απόγονοι των προσφύγων, τίμησαν τη μνήμη των Αγίων και ανέδειξαν την παράδοση των Τριγλιανών στη Ραφήνα. Μεταξύ των παρευρισκόμενων από την πλευρά του Συλλόγου, ήταν ο πρόεδρος του Συλλόγου, Γιώργος Κικής, τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου και νέες του Συλλόγου με παραδοσιακές φορεσιές μαζί με το λάβαρο των Τριγλιανών προσφύγων.


Παρόντες ήταν επίσης η δήμαρχος Ραφήνας Πικερμίου, Δήμητρα Τσεβά-Μήλα, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αικατερίνη Παπαδοπούλου, ο απόγονος του σωτήρα των Τριγλιανών Φίλιππος Καβουνίδης με την σύζυγό του και πολλοί ενορίτες.

Σημειώνεται ότι στον Ιερό Ναό της Παναγίας Παντοβασίλισσας φιλοξενείται η εικόνα της Παναγίας που μετέφεραν μαζί τους οι Τριγλιανοί πρόσφυγες όταν έφτασαν στη Ραφήνα μετά από τη Μικρασιατική Καταστροφή και για τον λόγο αυτό αποτελεί σύμβολο για την παράδοση της κοινότητας.

Όπως ανέφερε η δήμαρχος Ραφήνας Πικερμίου, Δήμητρα Τσεβά-Μήλα σε ανάρτησή της, "Μεγάλη χαρά για την Ραφήνα και την ενορία μας. Είθε να έχουμε την ευλογία τους. Στον Εορτάσιμο και Αναστάσιμο Όρθρο και τη Θεία Λειτουργία, ιερουργούντων των πατέρων της Παντοβασίλισσας, συμπροσευχηθήκαμε μαζί με τον Σύλλογο Τριγλιανών με τον πρόεδρο Γιώργο Κική, τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου και νέες του Συλλόγου με παραδοσιακές φορεσιές μαζί με το λάβαρο των Τριγλιανών προσφύγων."


Όπως ανέφερε ο αιδεσιμότατος π. Δημήτριος Μπακόπουλος στο σύντομο κήρυγμά του: "Το μεγαλύτερο αγαθό στη ζωή είναι όταν ο άνθρωπος πορεύεται εις αγιασμόν... και το μεγαλύτερο αγαθό που έχουμε όλοι εμείς, που ζούμε σε έναν τόπο αγιασμένο, είναι οι εξήντα δύο Άγιοι μας, οι οποίοι είναι οδηγοί και οδοδείκτες στη ζωή μας".

Comentarios


bottom of page