top of page

Συζητήθηκαν τα προβλήματα των λεωφορείων της Ανατολικής Αττικής στη Βουλή


Για τα προβλήματα που αντιμετωπίζονται στην αστική συγκοινωνία της Ανατολικής Αττικής μίλησε στη Βουλή, ο Γιώργος Καραμέρος, Βουλευτής Α’ Ανατολικής Αττικής και Τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Κατά τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησής του στην Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Χριστίνα Αλεξοπούλου, αναφέρθηκε σε επικίνδυνη κατάσταση που επικρατεί στις αστικές συγκοινωνίες της Ανατολικής Αττικής. «Είναι οι οδηγοί του εργολάβου-αναδόχου, αυτού του έργου με πρόσχημα την πανδημία, το έργο της πλήρους σταδιακά ιδιωτικοποίησης των συγκοινωνιών, του μεταφορικού έργου της Ανατολικής και Δυτικής Αττικής» είπε χαρακτηριστικά. «Παίρνουν τα λεφτά, δεν τους ελέγχετε, δεν πληρώνουν τους οδηγούς, δεν περνά το λεωφορείο».

Υπενθύμισε το γεγονός της ταλαιπωρίας των επιβατών που περίμεναν στις στάσεις χωρίς να υπάρχει λεωφορείο καθώς οι οδηγοί είχαν αποφασίσει να κάνουν στάση εργασίας και είχαν συγκεντρωθεί στο αμαξοστάσιο της Ανθούσας επειδή δεν πληρώνονται σωστά. Στο ζήτημα της ασφάλειας των επιβατών, ανέφερε την περίπτωση της λεωφορειακής γραμμής 308 από Κορωπί προς Νομισματοκοπείο το οποίο την Παρασκευή 23/2 πήρε για τρίτη συνεχόμενη φορά φωτιά εν κινήσει.

Κατατέθηκαν επίσης καταγγελίες πολιτών από το Λαύριο, τη Ραφήνα, τη Νέα Μάκρη, το Κορωπί και άλλες περιοχές και η Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών ρωτήθηκε από τον κ. Καραμέρο, για το πότε ο ΟΣΥ θα είναι σε θέση να εξυπηρετήσει τις μεταφορικές ανάγκες των πολιτών της Ανατολικής Αττικής με δικά του λεωφορεία, καθώς και τι σχεδιάζει το Υπουργείο αναφορικά με τη συνεργασία με τα ΚΤΕΛ, η οποία λήγει τον προσεχή Απρίλιο.

Comments


bottom of page