top of page

Στη Διεθνή Έκθεση Οίνων – Ποτών ProWein 2024 βρέθηκε ο Περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς


Ο Περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς βρέθηκε στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας για τη Διεθνή Έκθεση Οίνων – Ποτών ProWein 2024, στην οποία η Περιφέρεια συμμετείχε ως συνεκθέτης στο Εθνικό Περίπτερο που επιμελείται η Enterprise Greece. Μέσα από το σχετικό πρόγραμμα της Περιφέρειας για την ανάδειξη και διεθνή προώθηση των οινικών προϊόντων της, στη φετινή διοργάνωση συμμετείχαν επτά οινοποιεία από την Αττική, με την Περιφέρεια Αττικής να επιδοτεί κατά 80% το κόστος για τη συμμετοχή τους.


Ο κ Χαρδαλιάς τόνισε ότι, «Ο οινικός χάρτης της Αττικής αποτυπώνει την ιστορία, τον πολιτισμό και την πορεία της στο μέλλον. Για εμάς, η ενίσχυση του οινοτουρισμού –μιας από τις πιο δυναμικά ανερχόμενες μορφές θεματικού τουρισμού– αποτελεί υψηλή προτεραιότητα, καθώς συνεισφέρει στην οικονομική ανάπτυξη της Αττικής και όλης της χώρας, προωθεί την καινοτομία και την υιοθέτηση καλών πρακτικών, ενώ δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας με ικανοποιητικές αμοιβές και προοπτική».


Ο κ. Χαρδαλιάς περιηγήθηκε στους χώρους της Έκθεσης, επισκέφθηκε το ελληνικό περίπτερο και συνομίλησε με τους εκθέτες, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στην προστιθέμενη αξία του ελληνικού αμπελώνα και στα πολύπλευρα αναπτυξιακά οφέλη της οινοπαραγωγής στην Αττική. Επισκέφθηκε επίσης το περίπτερο του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας της Κύπρου όπου συναντήθηκε με Κύπριους εκθέτες και στελέχη του Υπουργείου. Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν οι μελλοντικές συνέργειες με την Περιφέρεια Αττικής.

Komentáre


bottom of page