top of page

H «Δημοτική Επιτροπή Ισότητας» Δήμου Μαραθώνος πραγματοποίησε την πρώτη της συνάντηση μελών


H πρώτη συνάντηση των μελών της «Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας» Δήμου Μαραθώνος πραγματοποιήθηκε με επιτυχία την περασμένη Τετάρτη (21/02) στο Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου. Σκοπός της συνάντησης ήταν η γνωριμία των μελών, η έκφραση προβληματισμών και προτάσεων για αποτελέσματα στο μέλλον και η προετοιμασία για τη διοργάνωση της πρώτης Ημερίδας που θα γίνει στις 3 Μαρτίου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.


Σημειώνεται ότι η «Δημοτική Επιτροπή Ισότητας» Δήμου Μαραθώνος, είναι ένα θεσμικό όργανο που συγκροτήθηκε με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 15 Ιανουαρίου 2024 και αποτελείται από 11 τακτικά μέλη και 11 αναπληρωματικά. Ωστόσο, είναι ανοιχτή για όποιον ή όποια θέλει να συμμετέχει ενεργά στα προγράμματά της προς την κοινότητα.







Στόχος της επιτροπής είναι να υποστηρίζει την ένταξη της ισότητας των φύλων στις πολιτικές του Δήμου, να εισηγείται και να συμμετέχει στην εκπόνηση του Τοπικού Σχεδίου Δράσης για την Ισότητα των Φύλων, να διατυπώνει προτάσεις και να εισηγείται προς τα αρμόδια όργανα του Δήμου τη λήψη των αναγκαίων μέτρων για την προώθηση της ουσιαστικής ισότητας των φύλων σε όλους τους τομείς της οικονομικής, πολιτικής και κοινωνικής ζωής.

Comments


bottom of page