top of page

Σήμερα στον Σηκουάνα η τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων "Παρίσι 2024"


Απόψε, στον Σηκουάνα, θα πραγματοποιηθεί η τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων "Παρίσι 2024", όπου η ελληνική αποστολή θα παρελάσει με σημαιοφόρους τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και την Αντιγόνη Ντρισμπιώτη.

Στις 20:30 (ΕΡΤ1), εκατοντάδες θεατές θα παρακολουθήσουν την τελετή έναρξης για το κορυφαίο αθλητικό γεγονός, στην οποία θα λάβουν μέρος περισσότεροι από 10.000 αθλητές, δεκάδες πολιτικά πρόσωπα με παγκόσμια επιρροή και χιλιάδες καλλιτέχνες.


Για πρώτη φορά εκτός σταδίου θα πραγματοποιηθεί η τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων, δηλαδή κατά μήκος μίας διαδρομής 6 χιλιομέτρων στον Σηκουάνα. Θα ξεκινήσει από τη γέφυρα του Αούστερλιτς και θα ολοκληρωθεί στο Τροκαντερό, στη σκιά του Πύργου του Άιφελ, όπου εκεί θα ανάψει ο Ολυμπιακός βωμός και θα κηρυχθεί η έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων 2024.

Περίπου 100 βάρκες θα μεταφέρουν τα μέλη των 205 Ολυμπιακών ομάδων. Οι βάρκες θα μεταφέρουν τους αθλητές, αλλά θα χρησιμοποιηθούν και στο καλλιτεχνικό κομμάτι της τελετής, που θα προβάλει την ιστορία και τον πολιτισμό του Παρισιού και της Γαλλίας, σύμφωνα με τους διοργανωτές. Πάνω στις βάρκες θα υπάρχουν κάμερες, που θα δίνουν στους τηλεθεατές την ευκαιρία να βλέπουν από κοντά τους αθλητές.


Οι μεγαλύτερες αποστολές θα έχουν δικές τους βάρκες, ενώ οι μικρότερες ομάδες θα «μοιραστούν» μία από αυτές. Την Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν «από κοντά» περί τις 300.000 χιλιάδες θεατών, όπως εκτιμούν οι διοργανωτές.

Πρώτη θα παρελάσει η Ελλάδα, με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και την Αντιγόνη Ντρισμπιώτη να είναι οι σημαιοφόροι της χώρας μας. Στη συνέχεια οι υπόλοιπες χώρες θα εμφανιστούν με αλφαβητική σειρά όπως ορίζει το πρωτόκολλο και τελευταία θα εμφανιστεί η Γαλλία ως οικοδέσποινα της διοργάνωσης. Η παρέλαση θα ολοκληρωθεί στον Πύργο του Άιφελ. Εκεί θα αποβιβάζονται οι αθλητές και θα πάνε μέχρι το Τροκαντερό για να ολοκληρωθεί η τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων.

Comments


bottom of page