top of page

Σε συνεργασία ο Δήμος Σπάτων- Αρτέμιδος με τον Βασίλη Κικίλια και οι δράσεις για την ενίσχυση της πολιτικής προστασίας


Με τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κο Βασίλη Κικίλια, συναντήθηκαν ο Δήμαρχος Σπάτων-Αρτέμιδος, Δημήτρης Μάρκου και ο Αντιδήμαρχος, Πέτρος Πουλάκης, όπου συζητήθηκε μεταξύ άλλων η ενίσχυση της πολιτικής προστασίας, με προληπτικά μέτρα και επείγουσες δράσεις για τη μείωση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής στο περιβάλλον, την οικονομία και την κοινωνία.


Η συνεργασία μεταξύ των διαφόρων επιπέδων κυβέρνησης και η ενίσχυση της προετοιμασίας και της ανθεκτικότητας των κοινοτήτων, ήταν θέματα στα οποία επίσης αναφέρθηκαν οι παρευρισκόμενοι, ενώ κατέληξαν στην απόφαση για στενή συνεργασία μεταξύ του Δήμου και της πολιτικής προστασίας.




Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, αξίζει να σημειωθεί ότι υπέγραψε σύμβαση για την αναβάθμιση δύο Super Puma στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος ΑΙΓΙΣ, σε τελετή που πραγματοποιήθηκε χθες. Πρόκειται για έργο- μέσω διαγωνισμού του ΤΑΙΠΕΔ- συνολικής αξίας 3 εκατομμυρίων ευρώ και η αναβάθμιση των δύο Super Puma περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την προμήθεια δύο μηχανισμών βαρούλκου διάσωσης και δύο ενσωματωμένων δεξαμενών αεροπυρόσβεσης.


 «Είναι μία παρακαταθήκη πολύ- πολύ μεγάλη για τον ελληνικό λαό και την ελληνική κοινωνία, έτσι ώστε να μπορέσουμε να έχουν οι πιλότοι μας, οι διασώστες μας και οι πυροσβέστες μας τα μέσα έτσι ώστε να μπορούν να υπηρετούν τον ελληνικό λαό και την ελληνική κοινωνία», δήλωσε ο κ. Κικίλιας. ενώ παράλληλα ο κ. Κικίλιας ανακοίνωσε ότι το ΚΥΣΕΑ ενέκρινε τους διαγωνισμούς για την προμήθεια 10 νέων ελικοπτέρων μεσαίου τύπου, τα οποία θα υπηρετούν τους σκοπούς της πυρόσβεσης, της μεταφοράς και της διάσωσης, διαγωνισμοί που όπως είπε θα βγουν στον "αέρα" εντός Μαρτίου.

コメント


bottom of page