top of page

Μάχες δίνει η Πυροσβεστική για πύρινα μέτωπα σε όλη την Ελλάδα


Σε κινητοποίηση βρίσκεται ολόκληρη η Πυροσβεστική υπηρεσία για πολλές πυρκαγιές που έχουν εκδηλωθεί ταυτόχρονα από το μεσημέρι της Παρασκευής (21/6) σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, οι οποίες είναι επικίνδυνες λόγω των καιρικών συνθηκών που ευνοούν την εκδήλωση και επέκταση της φωτιάς. Μάλιστα, χαρακτηριστικό της κρίσιμης κατάστασης είναι ότι ξέσπασαν εφτά πυρκαγιές σχεδόν μέσα σε μία ώρα.

Όπως ενημέρωσε στις 15:50 ο Πύραρχος, Βασίλειος Βαθρακογιάννης, ολόκληρη η Πυροσβεστική βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού, καθώς η ταχύτητα των ανέμων ξεπερνά τα 95χλμ. την ώρα. Όλες οι δυνάμεις της πολιτικής προστασίας βρίσκονται επί ποδός, καθώς επικίνδυνες φωτιές βρίσκονται σε εξέλιξη σε όλη τη χώρα, όπου και μόνο σήμερα εκδηλώθηκαν 45 πυρκαγιές.


Συγκεκριμένα σε εξέλιξη αυτή την ώρα βρίσκονται επιχειρήσεις κατάσβεσης στα εξής μέτωπα: στην Κερατέα, στη Μεγαλόπολη Αρκαδίας, στη Λύρκεια Αργολίδας, σε Νεοχώρι, Οιχαλία, Κορυφάσιο και στο Πετροχώρι της Μεσσηνίας, στην περιοχή Μαστραντώνη στην Αχαΐα, στην Κεφαλονιά, στη Θήβα και στο Αλιβέρι της Εύβοιας. Υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά στο Μαύρο Λιθάρι στη Σαρωνίδα, στη Δροσοπηγή Κορινθίας και στην Ανάβυσσο.


Σοβαρότερη είναι η κατάσταση στην περιοχή της Μεγαλόπολης Αρκαδίας όπου επιχειρούν 70 πυροσβέστες με 3 πεζοπόρα τμήματα, 16 οχήματα, 6 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα. Η φωτιά πέρασε μέσα από το χωριό Χωρέμη, όπου έχει προκαλέσει ζημιές σε κτίσματα και κινείται κοντά στα χωριά Χρούσα και Απιδίτσα.


Συνολικά έχουν σταλεί 11 μηνύματα από το 112, είτε για την ενημέρωσή των πολιτών, είτε για την απομάκρυνσή τους. Καταβάλλονται μεγάλες προσπάθειες για να αντιμετωπιστούν τα μέτωπα καθώς η ταχύτητα των ανέμων σε ορισμένες περιοχές κάνει το έργο της κατάσβεσης εξαιρετικά δύσκολο.


Kommentare


bottom of page