top of page

Με ψηφιακό έλεγχο θα εντοπίζονται παραβάσεις στην κυκλοφορία των οχημάτων από την ΑΑΔΕ


Από τον Σεπτέμβριο, η ΑΑΔΕ πρόκειται να αυξήσει τους ελέγχους, χρησιμοποιώντας νέες ψηφιακές υπηρεσίες που θα τεθούν σε εφαρμογή, με εστίαση στον ψηφιακό έλεγχο της κυκλοφορίας των οχημάτων.


Συγκεκριμένα, η ΑΑΔΕ θα έχει τη δυνατότητα να εντοπίζει ψηφιακά τους ιδιοκτήτες οχημάτων που κυκλοφορούν στους δρόμους χωρίς ασφάλεια ή δίχως να έχουν περάσει από ΚΤΕΟ ή με απλήρωτα τέλη κυκλοφορίας.

Οι διασταυρώσεις στα οχήματα θα πραγματοποιούνται μέσω ειδικής πλατφόρμας που θα ετοιμαστεί σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Οι έλεγχοι θα γίνονται μια φορά το εξάμηνο ενώ τα πρόστιμα για τους παραβάτες θα ξεκινούν από τα 250 ευρώ και μπορεί να φτάσουν ανάλογα με την παράβαση, σε περίπτωση υποτροπής, ακόμα και τα 30.000 ευρώ.


Ο φοροτεχνικός Αντώνης Μουζάκης δήλωσε πως, «Η Ανεξάρτητη αρχή μπορεί να διαπιστώσει εάν το αυτοκίνητο έχει περάσει ΚΤΕΟ, είναι ασφαλισμένο. Το πρόστιμο στην περίπτωση που το αυτοκίνητο είναι στην κυκλοφορία ενώ έχει τεθεί σε ακινησία είναι 10.000 ευρώ και στην περίπτωση υποτροπής είναι 30.000 ευρώ. Είναι υψηλό το πρόστιμο αλλά μερικοί το ρισκάρουν».


Comments


bottom of page