top of page

Το πρώτο σεμινάριο Βασικής Υποστήριξης Ζωής στο Δημοτικό σχολείο Τύμβου Μαραθώνα


Στο Δημοτικό σχολείο Τύμβου Μαραθώνα, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή (22/03) σεμινάριο με θέμα «Βασική Υποστήριξη Ζωής και Χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή (BLS/AED)» από τον Δήμο Μαραθώνος σε συνεργασία με το Κέντρο Υγείας Νέας Μάκρης.


Με την υπογραφή του Δημάρχου Μαραθώνος Στέργιου Τσίρκα και την φροντίδα της εντεταλμένης Δημοτικής Συμβούλου Μαρίας Σπανού, στο πλαίσιο εφαρμογής του προγράμματος, οι μαθητές ενημερώθηκαν για θέματα όπως η Βασική Υποστήριξη Ζωής, η Χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή, η Τοποθέτηση θύματος σε θέση ανάνηψης, η Αντιμετώπιση Πνιγμονής και Απόφραξης αεραγωγού από ξένο σώμα.





Το Σεμινάριο υποστηρίζεται έμπρακτα και επιστημονικά από την έμπειρη Ομάδα που δημιουργήθηκε για αυτόν τον σκοπό, τους «Marathon Health Coaches», η οποία αποτελείται από εξειδικευμένους επαγγελματίες στον τομέα της Υγείας και μη, συμπεριλαμβανομένου ιατρικού, νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού του Κέντρου Υγείας Νέας Μάκρης, με επικεφαλής τον Συντονιστή Επιστημονικής Λειτουργίας του Κέντρου Υγείας κ. Ιωάννη Σακελλάρη.

Comments


bottom of page