top of page

Πραγματοποιήθηκε το τρίαθλο γυναικών στον Σηκουάνα μετά από τα νέα τεστ για την ποιότητα του νερού


Πραγματοποιήθηκε κανονικά το πρωί της Τετάρτης (31/7) το τρίαθλο γυναικών στον ποταμό Σηκουάνα, καθώς τα αποτελέσματα από νέα τεστ που διενεργήθηκαν, έδειξαν πως το νερό είναι κατάλληλο για κολύμβηση.


Υπενθυμίζεται ότι η μόλυνση των υδάτων στον Σηκουάνα, λόγω της έντονης βροχόπτωσης των προηγούμενων ημερών, είχε δημιουργήσει σοβαρό πρόβλημα στους διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι. Τις προηγούμενες ημέρες, λόγω της μόλυνσης, είχε αναβληθεί το τρίαθλο ανδρών για σήμερα Τετάρτη.


Το τρίαθλο είναι το πρώτο Ολυμπιακό άθλημα που διεξάγεται στον Σηκουάνα, πριν από την κολύμβηση ανοιχτής θάλασσας, η οποία είναι προγραμματισμένη για την δεύτερη εβδομάδα των Ολυμπιακών Αγώνων στη γαλλική πρωτεύουσα.

Σε νεότερα τεστ που πραγματοποιήθηκαν στον Σηκουάνα, διαπιστώθηκε ότι η ποιότητα του νερού είναι κατάλληλη. Έτσι, το πρωί της Τετάρτης πραγματοποιήθηκε κανονικά το τρίαθλο γυναικών, φέρνοντας ανακούφιση στους διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων.


Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Γάλλοι δαπάνηδαν περίπου 1,4 δισ. ευρώ (1,2 δισ. λίρες) σε ένα έργο ανάπλασης για να καταστεί ο Σηκουάνας ασφαλής για κολύμπι μετά από απαγόρευση 100 ετών.

Comments


bottom of page