top of page

Η πολιτική προστασία του Δήμου Σπάτων - Αρτέμιδος επιχείρησε επί δύο μέρες στην πυρκαγιά στην Πεντέλη


Στην επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς στη Βορειοανατολική Αττική συμμετείχε και η πολιτική προστασία του Δήμου Σπάτων Αρτέμιδος, με παροχή υδροφόρας και τη βοήθεια πέντε ατόμων που βρέθηκαν στο σημείο της πυρκαγιάς και κατέθεσαν τις δυνάμεις τους επί δύο ημέρες.

Τις δύσκολες στιγμές που έζησαν τα μέλη της ομάδας που επιχείρησε στην Πεντέλη, αναφέρει σε ανάρτησή του ο αντιδήμαρχος Σπάτων Αρτέμιδος, Λάμπρου Παναγιώτης. Αναλυτικά, ο κ. Λάμπρου περιέγραψε το εξής:


"Το ζήσαμε και αυτό… Πύρινη κόλαση ξανά, έφερε στο μυαλό μου την καταστροφή στο Μάτι. 20 χρόνια βοηθάμε εθελοντικά όσο και όπου μπορούμε. Ακούμε πολλά όπως: τι θες και μπλέξεις, κάτσε σπίτι σου, πληρώνεσαι για αυτό που κάνεις, το κράτος έχει την ευθύνη και πολλά άλλα.

Κάθε φορά που τελειώνει κάποιο συμβάν οι κριτικοί του πληκτρολογίου αρχίζουν: πήγατε μόνο για να βγάλετε φωτογραφίες, δεν κάνετε τίποτα κλπ. Η απάντηση μου είναι ελάτε και εσείς για να «φωτογραφηθείτε». Πάμε τώρα στο συγκεκριμένο συμβάν.

Για άλλη μια φορά ο δήμος μας επιχείρησε για πολλές ώρες και τις δύο μέρες στην μεγάλη πυρκαγιά στην Πεντέλη με μία υδροφόρα και πέντε άντρες. Πέτρος Πουλάκης, Δημογιάννης Κώστας, Καπογιάννης Κώστας, Χάρης Γεωργίου και εγώ εργαστήκαμε ως ομάδα κάνοντας το καλύτερο δυνατόν.

Κάποιες στιγμές πλησιάσαμε πολύ τις φλόγες…κινδυνέψαμε λίγο αλλά δεν το βάλαμε κάτω…τα καταφέραμε. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους άγνωστους πολίτες που μας συγκίνησαν με την συμπεριφορά τους στο πεδίο της μάχης με την πυρκαγιά. Μας έφερναν νερό, φαγητό, μας βοηθούσαν όπου μπορούσαν, μας ευχαριστούσαν. Θα μπορούσα να γράψω πολλά αλλά δεν θέλω να κουράσω.


ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΑΜΠΡΟΥ

ΕΝΑΣ ΑΠΛΟΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ"

Comments


bottom of page