top of page

Εναρκτήρια εκδήλωση για το «Photo Climate Vision» στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου


Την Τετάρτη 20 Μαρτίου στις 19:00, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου, θα πραγματοποιηθεί η εναρκτήρια εκδήλωση για το έργο «Photo Climate Vision» που υλοποιείται από το Ινστιτούτο για τη Διαφορετικότητα και την Ενσωμάτωση και εντάσσεται στον Άξονα Προτεραιότητας 4: «ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ» του χρηματοδοτικού Προγράμματος «ΦΥΣΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΚΑΝΟΤΟΜΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ 2023, συνολικού προϋπολογισμού 50.000,00 Ευρώ με χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο.

Το PhotoClimateVision είναι μια πρόταση διοργάνωσης φεστιβάλ φωτογραφίας με επίκεντρο την κλιματική αλλαγή, το οποίο επιχειρεί να εξηγήσει το πώς αυτή γίνεται αντιληπτή στις πόλεις που ζούμε.








Τα προσδοκώμενα αποτελέσματα του έργου είναι:

  • Ο πληθυσμός των Ανηλίκων Προσφύγων/ Μεταναστών που θα συμμετέχει στις δράσεις του προγράμματος να αποκτήσει γνώση σε σχέση με τις κοινοτικές και εθνικές πολιτικές για το κλίμα.

  • Προάσπιση των δικαιωμάτων των Ανηλίκων Προσφύγων/ Μεταναστών και διασφάλιση της πρόσβασής τους στην εκπαίδευση και ιδίως ενισχύεται η ικανότητά τους για πρόσβαση στην μη τυπική εκπαίδευση.

  • Αύξηση επίγνωσης της κοινοτικής και εθνικής πολιτικής για το κλίμα (πχ Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας, Ευρωπαϊκού Συμφώνου για το Κλίμα, ΕΣΕΚ, ΕΣΠΚΑ, ΠεΣΠΚΑ, ΣΔΑΕΚ κλπ.) και κατανόηση της επείγουσας ανάγκης και τις δυνατότητες αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής και τη σημασία της συμμετοχής του πληθυσμού σε αυτήν την προσπάθεια.

Comments


bottom of page