top of page

Πέθανε ο συγγραφέας Πολ Όστερ σε ηλικία 77 ετών


Έφυγε από τη ζωή ο σπουδαίος Αμερικανός συγγραφέας, Πολ Όστερ, σε ηλικία 77 ετών, την Τρίτη (30/4) μετά από πολύμηνη «μάχη» με τον καρκίνο του πνεύμονα από τον οποίο έπασχε. 


Ο Πολ Όστερ γεννήθηκε στο Νιούαρκ του Νιου Τζέρσεϊ το 1947. Η συγγραφική του ζωή, όπως είχε αφηγηθεί ο ίδιος ξεκίνησε σε ηλικία οκτώ ετών, όταν έχασε την ευκαιρία να πάρει ένα αυτόγραφο από τον παίκτη του μπέιζμπολ, Γουίλι Μέις, επειδή ούτε ο ίδιος ούτε οι γονείς του είχαν ένα μολύβι στο παιχνίδι. Από τότε έπαιρνε ένα μολύβι παντού. Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια πριν μετακομίσει στο Παρίσι στις αρχές της δεκαετίας του 1970, όπου εργάστηκε σε διάφορες δουλειές, συμπεριλαμβανομένης της μετάφρασης, και έζησε με τη φίλη του, τη συγγραφέα Λίντια Ντέιβις, την οποία είχε γνωρίσει όταν ήταν Κολλέγιο. Το 1974 επέστρεψαν στις ΗΠΑ και παντρεύτηκαν. Το 1977, το ζευγάρι απέκτησε έναν γιο, τον Ντάνιελ, αλλά χώρισε λίγο αργότερα.


Ανάμεσα στα πιο γνωστά μυθιστορήματά του είναι «Η Τριλογία της Νέας Υόρκης» (1987), «Το Παλάτι του Φεγγαριού» (1989), «Ο Ίλιγγος» (1994), «Το Βιβλίο των Ψευδαισθήσεων» (2002), «Αόρατος» (2009) και το «4 3 2 1» (2017). Ήταν επίσης ποιητής, δοκιμιογράφος, μεταφραστής, σεναριογράφος και σκηνοθέτης.

コメント


bottom of page