top of page

Παρέμβαση εισαγγελέα για την τραγωδία στο λούνα παρκ της Χαλκιδικής


Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Eφετών Θεσσαλονίκης, κ. Νίκος Καλύβης, ζήτησε από τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκιδικής να επιμεληθεί προσωπικά όλες τις εισαγγελικές έρευνες που είναι σε εξέλιξη για το περιστατικό θανάτου του 19χρονου σε λούνα παρκ στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής.


Στόχος της παρέμβασης του Εισαγγελέα Εφετών είναι να ολοκληρωθούν τάχιστα οι εισαγγελικές έρευνες, προκειμένου να υπάρξει άμεσο αποτέλεσμα όσον αφορά την απόδοση ποινικών ευθυνών.

Συγκεκριμένα, τρεις εισαγγελικές έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη. Η πρώτη αφορά το δυστύχημα και τα πρόσωπα που εμπλέκονται σε αυτό, όπως, μεταξύ άλλων, ο ιδιοκτήτης και ο χειριστής. Η δεύτερη έρευνα αφορά ευθύνες των υπηρεσιών του Δήμου και της δημάρχου όσον αφορά τον έλεγχο που δεν έγινε φέτος αλλά και την αδειοδότηση των προηγούμενων χρόνων.


Οι έρευνες επεκτείνονται και στα προηγούμενα χρόνια, καθώς και σε άλλες υπηρεσίες, όπως παράδειγμα τον ΔΕΔΔΗΕ και πώς προχώρησε στην ηλεκτροδότηση του λούνα παρκ, χωρίς να διαθέτει την απαιτούμενη άδεια. Το τρίτο σκέλος της έρευνας αφορά στα έγγραφα και τις πιστοποιήσεις καταλληλότητας από την πλευρά των μηχανικών.



Comments


bottom of page