top of page

Παρατείνεται ο καύσωνας και το δεύτερο δεκαήμερο του Ιουλίου


Οι υψηλές θερμοκρασίες θα συνεχιστούν στη χώρα μας και το δεύτερο δεκαήμερο του Ιουλίου, φτάνοντας μέχρι και 41 βαθμούς σε ορισμένες περιοχές. Παράλληλα, ο καύσωνας αναμένεται να γίνει ακόμη πιο αισθητός από την ερχόμενη Παρασκευή όπου θα εξασθενήσει το μελτέμι που δίνει μια αίσθηση δροσιάς και κάνει πιο υποφερτή την κατάσταση.

Σύμφωνα με τον διευθυντή της ΕΜΥ, Θοδωρή Κολυδά η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα και θα μετατρέψει τη χώρα σε «καμίνι» καθώς οι υψηλές θερμοκρασίες θα διατηρηθούν κυρίως στη δυτική ηπειρωτική χώρα και τη Θεσσαλία με την θερμοκρασία να φτάνει κατά τόπους τους 41 βαθμούς Κελσίου.


Ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς, τονίζει ότι αν και δεν προβλέπονται ιδιαίτερα ακραίες τιμές, η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε επίπεδα κατά 6 περίπου βαθμούς πάνω από τα κανονικά για την εποχή.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, οι περιοχές που θα δεν θα ταλαιπωρηθούν με υψηλές θερμοκρασίες θα είναι κυρίως οι Κυκλάδες και η Βόρεια Κρήτη και αυτό γιατί επηρεάζονται από το μελτέμι που κάνει την ατμόσφαιρα λίγο πιο υποφερτή.

Comments


bottom of page