top of page

Παράταση έως 15 Ιουλίου στη διαβούλευση για το Master Plan του Λιμένα Ραφήνας


Παράταση δόθηκε από το ΤΑΙΠΕΔ για τη διαδικασία διαβούλευσης σχετικά με το master plan για τον Λιμένα Ραφήνας, κατόπιν αιτήματος του Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου.


Επίσης, ήδη συγκλήθηκε η Διαπαραταξιακή Επιτροπή στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, την Τρίτη 25 Ιουνίου στις 14:00.


Όπως αναφέρεται στην απόφαση του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου δίνεται παράταση, λόγω αυξημένου ενδιαφέροντος. Το ΤΑΙΠΕΔ θα λαμβάνει απόψεις του κοινού επί της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) του Λιμένα Ραφήνας μέχρι τις 25 Ιουλίου 2024.


Υπενθυμίζεται ότι μετά από την πρώτη παράταση που είχε δοθεί, η προθεσμία της διαδικασίας διαβούλευσης είχε οριστεί στις 28 Ιουνίου. Ωστόσο, υπάρχουν αρκετές αντιδράσεις σχετικά με τον σχεδιασμό και τις επιπτώσεις που θα έχουν οι επενδύσεις στην περιοχή της Ραφήνας.


Η διαβούλευση των κύριων επενδύσεων που πρόκειται να αδειοδοτηθούν με την έγκριση του Master Plan για τον Οργανισμό Λιμένος Ραφήνας αφορά τα παρακάτω:

  • Κατασκευή επιβατικού σταθμού στο κύριο μέρος του λιμένα.

  • Επέκταση του προσήνεμου μόλου για τη δημιουργία μιας ασφαλούς λιμενολεκάνης, κατασκευή νέων κρηπιδωμάτων και δύο συστοιχιών ναυδέτων οι οποίες θα αυξήσουν τις θέσεις ελλιμενισμού για τα ταχύπλοα ακτοπλοίας.

  • Σύνδεση του λιμανιού αλλά και της ευρύτερης περιοχής της Ραφήνας με την υπόλοιπη Αττική, μέσω του προαστιακού σιδηρόδρομου. Μέσα στο Master Plan ορίζεται και η δεσμευμένη ζώνη για την κατασκευή κτιρίου του σταθμού απόληξης του προαστιακού σιδηρόδρομου, επιφάνειας 1.500 τ.μ.

  • Σχεδιασμός υδατοδρομίου και δημιουργία μίας σύγχρονης εγκατάστασης με δυναμικότητα και δυνατότητα εξυπηρέτησης υδροπλάνων. Στα προτεινόμενα έργα το υδατοδρόμιο αποκτά επαρκείς χερσαίους χώρους για τη λειτουργία του, ενώ προβλέπεται και υποδομή για την εξυπηρέτηση και τον έλεγχο των επιβατών.

Comments


bottom of page