top of page

Η παράσταση "ΡάΟΥΣ Οίκος Ενοχής" των Ρέππα - Παπαθανασίου στη Νέα Μάκρη


Η θεατρική παράσταση "ΡάΟΥΣ Οίκος Ενοχής" των Ρέππα - Παπαθανασίου, από το θεατρικό εργαστήρι Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου "Εν Δράσει", θα παρουσιαστεί το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου στη Νέα Μάκρη, στο πλαίσιο του 17ου Διαδημοτικού Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Δήμων Αττικής.


Πρόκειται για μία σύγχρονη φαρσοκωμωδία – κωμωδία καταστάσεων με κάποιες πολιτικές διαστάσεις. Τρεις κληρονόμοι και τρεις πόρνες, μια  Γερμανίδα επίτροπος και ένα γατάκι προσπαθούν να εξαπατήσουν έναν νταβατζή και το δημόσιο για να αποσπάσουν εύκολο χρήμα.


Το έργο θα παρουσιαστεί το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2024 στις 8.30μ.μ. στο Πολιτιστικό & Αθλητικό Πάρκο Νέας Μάκρης, με ελεύθερη είσοδο.

Περισσότερα για την υπόθεση: Τρεις τυπικοί μικροαστοί, ένας υπάλληλος του υπουργείου συγκοινωνιών, μια προϊσταμένη νοσοκόμα και μία φαρμακοποιός κληρονομούν εξ αδιαιρέτου ένα νεοκλασικό στο κέντρο της Αθήνας. Ένα υπέροχο κτίριο με ιστορία, γιατί σε αυτό κάποτε είχε μείνει ο ποιητής Άγγελος Σικελιανός. Οι τρεις μικροαστοί κληρονόμοι αρχικά σοκάρονται από το είδος της επιχείρησης που στεγάζεται στην ιδιοκτησία τους αλλά γρήγορα ξεπερνούν το σοκ και συνεργάζονται με μεγάλη ευκολία με τον κόσμο της πληρωμένης ηδονής.

Πρωτοστατούν με ιδέες για τη βελτίωση των εισοδημάτων της επιχείρησης ώσπου φτάνουν στο να εκμεταλλευτούν το όνομα του Άγγελου Σικελιανού, ιδρύοντας ένα ψεύτικο πολιτιστικό σύλλογο και παίρνοντας επιδότηση ΕΣΠΑ. Τι θα κάνουν όμως όταν έρθει η Γερμανίδα επίτροπος για τον αυστηρό έλεγχο όλων των πολιτιστικών συλλόγων της χώρας; Έχουν δύο βδομάδες καιρό να στήσουν μια θεατρική παράσταση και να την παρουσιάσουν. Θα προλάβουν να γίνουν ηθοποιοί, ή θα πάνε παρέα στη φυλακή; 


留言


bottom of page