top of page

Οι πτήσεις εκτελούνται κανονικά σήμερα στο "Ελ. Βενιζέλος" αφού κρίθηκε παράνομη η απεργία των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας


Κανονικά θα πραγματοποιηθούν σήμερα οι πτήσεις του αεροδρομίου "Ελ. Βενιζέλος" όπως και σε όλη τη χώρα, παρά τις ενημερώσεις που είχαν γίνει σχετικά με τη συμμετοχή των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ.  Σε ανακοίνωση της AEGEAN και της Olympic Air αυτό επιβεβαιώνεται.


Ο λόγος που ακυρώθηκε η απεργία των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας είναι ότι κρίθηκε παράνομη από τη δικαιοσύνη. Συγκεκριμένα, το μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών έκρινε παράνομες τις εξαγγελίες συμμετοχής των ΕΕΕΚΕ, ΟΣΥΠΑ, ΕΝΗΜΑΕΚ και ΑFISO ( Εργαζομένων στην ΥΠΑ) στην απεργία της ΑΔΕΔΥ τής 28ης Φεβρουαρίου.





Σε ανακοίνωσή της, η Ένωση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας (ΕΕΕΚΕ) αναφέρει το εξής:«Η ΕΕΕΚΕ σεβόμενη τη δικαστική απόφαση του πρωτοδικείου αποσύρει το κάλεσμα στα μέλη της για συμμετοχή στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ της 28ης Φεβρουαρίου. Αλγεινή εντύπωση δημιουργεί, ωστόσο, η επιλογή της ηγεσίας της ΥΠΑ και του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών να προσφύγουν στη δικαιοσύνη εναντίον της συμμετοχής των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας στην απεργία αυτή, απεργία που συμπίπτει χρονικά με τη συμπλήρωση ενός έτους από την ανείπωτη τραγωδία των Τεμπών. Η κυβέρνηση δείχνοντας πρωτοφανή αναλγησία, προσέφυγε προκειμένου να απαγορεύσει στους συναδέλφους να συμμετάσχουν σε μία τόσο σημαντική απεργιακή κινητοποίηση, την ώρα που υφίστανται κρίσιμα προβλήματα στον χώρο των αερομεταφορών, ενώ μόλις πριν από λίγο καιρό ακούστηκε μέσα στη Βουλή η έκκληση να αποφευχθούν «αεροπορικά» Τέμπη. Αξίζει να σημειωθεί εδώ, ότι ουσιαστικά έχει αφαιρεθεί το δικαίωμα της απεργίας από τον κλάδο μας, παρά την απόλυτη συμμόρφωση της Ένωσής μας στις προϋποθέσεις που επιτάσσει ο Ν. 4808/2021 σχετικά με την απεργία.».


Από την πλευρά της, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ απαντάει στην κυβέρνηση σχετικά με την προσφυγή στα δικαστήρια για την απεργία εργαζομένων και κλάδων της Πολιτικής Αεροπορίας, αναφέροντας μεταξύ άλλων: «Ο αυταρχικός, αντεργατικός κατήφορος της κυβέρνησης δεν έχει τέλος. Κατέθεσε αγωγές κατά των συνδικαλιστικών οργανώσεων της ΥΠΑ, για να βγει παράνομη η απεργία στις 28/2, όχι γιατί προκήρυξαν απεργία, αλλά γιατί τόλμησαν να καλέσουν τους εργαζόμενους να συμμετέχουν σε αυτήν και γιατί κατέθεσαν πρόταση για προσωπικό ασφαλείας, προκειμένου να μη δημιουργηθεί χάος και κίνδυνοι στην αεροναυτιλία και ζήτησαν από την ΥΠΑ να βγάλει notam, δηλαδή σχετική οδηγία προς τις αεροπορικές εταιρείες.


Με μια προσχηματική επιχειρηματολογία και διαδικασία, ένα χρόνο μετά το τραγικό έγκλημα στα Τέμπη κυβέρνηση και Διοίκηση πήγαν στα δικαστήρια τους εργαζόμενους στην Πολιτική Αεροπορία αδιαφορώντας προκλητικά για τα αιτήματα για πλήρη στελέχωση, εκσυγχρονισμό και αναβάθμιση όλων των κρίσιμων υπηρεσιών της. Για άλλη μια φορά «κλείνουν τα αυτιά τους», όπως έκαναν και με τα σωματεία και τους συνδικαλιστές των σιδηροδρόμων!!!»

Comments


bottom of page