top of page

Παραιτήθηκαν όλα τα μέλη του ΔΣ του ΟΔΙΠΥ μετά από αίτημα του υπουργού Υγείας


Σημαντικές αλλαγές αποφάσισε να φέρει στη λειτουργία του ΟΔΙΠΥ, στα νοσοκομεία και γενικότερα στον τομέα της Υγείας στην Ελλάδα, ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης ο οποίος επιδιώκει την πλήρη αντικατάσταση των μελών του ΔΣ του Οργανισμού με στόχο την ταχύτερη υλοποίηση των δράσεων που έχει αναλάβει.

Συγκεκριμένα, παραιτήθηκε ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΔΙΠΥ, Βασίλης Μπαλάνης και όλα τα μέλη του ΔΣ του Οργανισμού Διασφάλισης της Ποιότητας στην Υγεία, όπως ζητήθηκε από τον κ. Γεωργιάδη για να προχωρήσει σε ανασύνθεση.


Στόχος του υπουργείου Υγείας είναι να συμβαδίσει ο Οργανισμός με τις προτεραιότητες στις μεταρρυθμίσεις που έχει το Υπουργείο και σηματοδοτούν την αλλαγή που επιδιώκει η κυβέρνηση στον τομέα της Υγείας. Σημειώνεται επίσης πως συμπληρώνονται και πέντε χρόνια στη θητεία των μελών του ΔΣ του ΟΔΙΠΥ.


Η θέση του νέου Διευθύνοντος όπως και των μελών του ΔΣ αναμένεται να ανακοινωθούν σύντομα, καθώς ο ΟΔΙΠΥ έχει πολλά έργα σε εξέλιξη.


Μεταξύ των κυριότερων δράσεων του Οργανισμού συγκαταλέγονται τα παρακάτω:

1) Δημιουργία ενός συνόλου 40 και πλέον δεικτών ποιότητας, οι οποίοι παρακολουθούνται σε 11 νοσοκομεία σε όλη τη χώρα

2) Σχεδιασμός και εκπόνηση 12 προτύπων ποιότητας, που σχετίζονται με τη μείωση των λοιμώξεων και την ασφάλεια των εγκαταστάσεων,

3) Σχεδιασμός και εκπόνηση του επιχειρησιακού σχεδίου για το ασφαλές νοσοκομείο σε συνεργασία με το νοσοκομείο Παπαγεωργίου και το ΠΑΓΝΗ και δημιουργία των πρώτων κωδικών έκτακτης ανάγκης,

4) Συνεργασία με 15 νοσοκομεία για τη δημιουργία και εκπόνηση πρότυπων πολιτικών και διαδικασιών για τη φροντίδα των ασθενών και εκπαιδευτικά προγράμματα που έχουν ήδη 1.500 ωφελούμενους επαγγελματίες υγείας από όλη τη χώρα,

5) Αξιολόγηση των υπηρεσιών υγείας βάσει του διεθνούς προτύπου ποιότητας 15224, το οποίο προσαρμόστηκε στην Ελληνική πραγματικότητα.


Επίσης, ο Οργανισμός διαχειρίζεται σημαντικά κονδύλια από συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα και από τις δωρεές του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, ενώ άλλα δύο προγράμματα υλοποιούνται σε συνεργασία με τον Π.Ο.Υ. Μέσω συμμετοχής σε προγράμματα απορροφά πόρους από ευρωπαϊκές πηγές, όπως το EU4Health. Τέλος, ο ΟΔΙΠΥ διενεργεί το πρόγραμμα ΟΙΚΟΘΕΝ, που αφορά ογκολογικούς ασθενείς που χρειάζονται βοήθεια στο σπίτι.

Comments


bottom of page