top of page

Καινοτόμες εκπαιδευτικές πρακτικές στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Σπάτων - Αρτέμιδος


Σε όλες τις δομές της Διεύθυνσης Προσχολικής Αγωγής και Δημιουργικής Απασχόλησης του Δήμου Σπάτων-Αρτέμιδος εφαρμόζονται καινοτόμες εκπαιδευτικές πρακτικές από τους εξαιρετικά καταρτισμένους παιδαγωγούς ώστε τα παιδιά να λάβουν τις απαραίτητες γνώσεις από μικρή ηλικία, με σύγχρονες μεθόδους εκμάθησης, και να ευαισθητοποιηθούν για σημαντικά θέματα.

Όπως βλέπουμε σε βίντεο που περιλαμβάνει δείγματα από τη δουλειά που έγινε καθ' όλη τη διάρκεια του ακαδημαϊκού έτους 2023-2024 στον 1ο Παιδικό Σταθμό Αρτέμιδος, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τη φύση, να ενημερωθούν και να ευαισθητοποιηθούν μέσα από πλήθος διαφορετικών μεθόδων προσέγγισης του κάθε θέματος στο οποίο επικεντρώνονταν κάθε εβδομάδα.

Παρομοίως, σε όλους τις δομές προσχολικής ηλικίας του Δήμου, δίνεται έμφαση στις σύγχρονες μορφές εκμάθησης και τις τεχνολογίες, όπως η ρομποτική μέσω της εκμάθησης Beebot από την προσχολική ηλικία. Παράλληλα, προάγεται η βιωματική μάθηση μέσω της φύσης, της γυμναστικής, των επιστημών, των τεχνών και των κύκλων της ζωής. Οι εκπαιδευτικοί με μεράκι και διάθεση, καλλιεργούν το μοναδικό ταλέντο κάθε παιδιού, δίνοντας τα κατάλληλα ερεθίσματα και μέσα για να εξερευνήσουν τον κόσμο.


Comments


bottom of page