top of page

Παιδικοί Σταθμοί ΕΣΠΑ: Ανοιχτή η πλατφόρμα αιτήσεων για voucher της ΕΕΤΑΑ

Έγινε ενημέρωση: 15 Ιουλ


Ανοιχτή είναι από τις 11 Ιουλίου 2024 η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων για voucher των παιδικών σταθμών ΕΣΠΑ της ΕΕΤΑΑ, καθώς και για τα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης για την περίοδο 2024 – 2025.


Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την 15969/11-07-2024 πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος της Ε.Ε.Τ.Α.Α. η υποβολή αιτήσεων για την δράση "Προώθηση και υποστήριξη παιδιών για την ένταξή τους στην προσχολική εκπαίδευση καθώς και για τη πρόσβαση παιδιών σχολικής ηλικίας, εφήβων και ατόμων με αναπηρία, σε υπηρεσίες δημιουργικής απασχόλησης Περιόδου 2024-2025" ξεκίνησε και πραγματοποιείται από 11/07/2024 και ώρα 16:00 έως 01/08/2024 και ώρα 23:59.

Οι αιτήσεις και τα δικαιολογητικά συμμετοχής γίνονται μόνο ηλεκτρονικά μέσω της ειδικής εφαρμογής στην ιστοσελίδα της ΕΕΤΑΑ ΑΕ, www.eetaa.grpaidikoi.eetaa.gr. Σημειώνεται ότι η πλατφόρμα ανοίγει σταδιακά ανάλογα με το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ των δικαιούχων. Οι γονείς που πληρούν τις προϋποθέσεις καλούνται να υποβάλλουν αίτηση ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα https://aitisi24.eetaa.gr/aitisi/landing.


Όπως τόνισε η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη, "ο προϋπολογισμός ο οποίος είναι φέτος αυξημένος και φθάνει τα 361,2 εκατ. ευρώ, θα απευθύνεται σε περισσότερους από 173.500 δικαιούχους γονείς όλων των δομών, όπως βρεφονηπιακών σταθμών (ηλικίας από 2 μηνών έως 4 ετών), Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης και για παιδιά με Αναπηρία. Καλύπτουμε το σύνολο της δαπάνης για βρεφονηπιακούς σταθμούς στους γονείς που έχουν πλήρη αίτηση, αλλά και παιδιά με αναπηρία".

Επίσης, η κα Ζαχαράκη αναφέρθηκε στις αλλαγές που υπάρχουν φέτος στο πρόγραμμα καθώς πρόσθεσε το εξής: "Φέτος μεριμνούμε ώστε να καλύψουμε, περισσότερα παιδιά από ποτέ και στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης. Σε αυτόν τον τομέα πραγματοποιούμε μία σημαντική παρέμβαση, προσφέροντας στους γονείς την ειδική αυτή μέριμνα όταν βρίσκονται στη δουλειά, αλλά και για εκείνους που είναι άνεργοι οι οποίοι λαμβάνουν ειδική μοριοδότηση. Επίσης, φέτος, για πρώτη φορά πριμοδοτούνται περαιτέρω με αυξημένα μόρια η τρίτεκνη, πολύτεκνη και μονογονεϊκή οικογένεια. Έτσι, αντί για 40 μόρια που έπαιρναν πέρυσι, φέτος θα λάβουν 50 μόρια".


Οι εργαζόμενοι (μισθωτοί και αυτοαπασχολούμενοι) ή άνεργοι γονείς θα λάβουν ενίσχυση με τη μορφή voucher για την εγγραφή του παιδιού ή των παιδιών τους:

  • σε βρεφικό, βρεφονηπιακό ή παιδικό σταθμό

  • σε βρεφικό σταθμό ολοκληρωμένης φροντίδας.

  • σε Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) ή ΚΔΑΠ με αναπηρία.

Οι δικαιούχοι είναι:

  • Μητέρες βρεφών, νηπίων και παιδιών, καθώς και μητέρες νηπίων, παιδιών, εφήβων και ατόμων με Αναπηρία

  • Άτομα (γυναίκες και άντρες) στα οποία έχει παραχωρηθεί με δικαστική απόφαση η επιμέλεια των παιδιών ή και άνδρες που βρίσκονται σε χηρεία,

  • Άτομα (γυναίκες και άνδρες), τα οποία έχουν οριστεί δικαστικοί συμπαραστάτες ή ασκούν επιμέλεια του συμπαραστατούμενου με δικαστική απόφαση ή που επιθυμούν να εγγράψουν τα τέκνα τους σε δομές παροχής φροντίδας και φιλοξενίας βρεφών, νηπίων, παιδιών, εφήβων και ατόμων με αναπηρία, ώστε να διασφαλιστεί η ισότιμη πρόσβασή τους στην εργασία, μέσω της παροχής ποιοτικών υπηρεσιών, καθώς και η ισότιμη πρόσβαση των ευπαθών ομάδων σε ποιοτικές κοινωνικές υπηρεσίες.


Παράλληλα για το πρόγραμμα του δημοσίου, δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι εργαζόμενες που είναι υπάλληλοι, μόνιμοι και αορίστου χρόνου, του Δημοσίου, των Ν.Π.Δ.Δ. καθώς και των Ο.Τ.Α. (α’ και β’ βαθμού).

留言


bottom of page