top of page

Ολονύχτια επιχείρηση της Πυροσβεστικής σε Κω, Χίο και Ηράκλειο Κρήτης


Σε τρία πύρινα μέτωπα, σε Κω, Χίο και Ηράκλειο Κρήτης, επιχείρησαν όλη τη νύχτα μεγάλες δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της Πολιτικής Προστασίας, με αποτέλεσμα να επιτευχθεί περιορισμός της φωτιάς, ωστόσο δεν έχει ολοκληρωθεί πλήρως η κατάσβεση.


Καλύτερη εικόνα παρουσιάζουν οι πυρκαγιές που ξέσπασαν σε Κω και Χίο με τις πυροσβεστικές δυνάμεις ωστόσο να αντιμετωπίζουν αρκετές διάσπαρτες εστίες. Επιπλέον, χωρίς ενεργό μέτωπο είναι η φωτιά που ξέσπασε τις απογευματινές ώρες της Δευτέρας (1/7) στο Κατωφύγι Ηρακλείου.


Ωστόσο, νέα πυρκαγιά εκδηλώθηκε σήμερα, Τρίτη (2/7) σε χορτολιβαδική έκταση στην περιοχή Γεράκι, της δημοτικής Ενότητας Καστελλίου στο Ηράκλειο Κρήτης.  Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά καίει σε ρεματιά και στο σημείο επιχειρούν 75 πυροσβέστες, με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 24 οχήματα και από αέρος δύο ελικόπτερα. Συνδρομή παρέχουν υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ.


Συγκεκριμένα, η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες το πρωί στην Κω στην περιοχή Πόρτες Αντιμάχειας παρουσιάζει καλύτερη εικόνα, ωστόσο υπάρχουν πολλές διάσπαρτες εστίες.

Επί τόπου επιχειρούν 102 πυροσβέστες με 13 οχήματα και 7 ομάδες πεζοπόρο. Με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν τις ρίψεις νερού και ένα ελικόπτερο.


Μηνύματα του 112 εστάλησαν προς όσους βρίσκονται στα Καρδάμαινα προκειμένου να απομακρυνθούν προς Αντιμάχεια. Κάτοικοι και επισκέπτες του χωριού Καρδάμαινα μεταφέρθηκαν με λεωφορεία, με μέριμνα και της τοπικής αυτοδιοίκησης, σε σχολικές εγκαταστάσεις καθώς και στο γήπεδο της περιοχής. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί κάποια ζημιά σε σπίτι ή ξενοδοχείο. 


Σε εξέλιξη είναι και η πυρκαγιά που ξέσπασε χθες το πρωί στην Σιδηρούντα Χίου. Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική έχει μειωθεί η ένταση της φωτιάς που καίει σε ορεινό κομμάτι στην περιοχή, ενώ μέχρι στιγμής δεν απειλούνται κατοικίες. Επί τόπου επιχειρούν 177 πυροσβέστες με 36 οχήματα και 11 ομάδες πεζοπόρο. Με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν τις ρίψεις νερού με δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο. 

Comments


bottom of page