top of page

Ο καπνός από την πυρκαγιά στην Αττική έχει διανύσει τα 300χλμ. - Κακή η ποιότητα του αέρα από Αγία Παρασκευή μέχρι Βουλιαγμένη


Συνεχίζει να μαίνεται ανεξέλεγκτα η φωτιά στη Βορειοανατολική Αττική, από το μεσημέρι της Κυριακής, ενώ χαρακτηριστικό των ισχυρών ανέμων που πνέουν κάνοντας το έργο της κατάσβεσης εξαιρετικά δύσκολο, είναι η έκταση του καπνού ο οποίος έχει διανύσει πάνω από 300χλμ επηρεάζοντας την ποιότητα του αέρα σε αρκετές περιοχές.

Σύμφωνα με το meteo.gr, η απόσταση στην οποία έχει μεταφερθεί νοτιοδυτικά ο καπνός εκτιμάταται σε περισσότερα από 300χλμ. Η δορυφορική εικόνα από τον Ευρωπαϊκό μετεωρολογικό δορυφόρο METEOSAT-11 δείχνει τη μεγάλη διασπορά του καπνού της δασικής πυρκαγιάς. Σημειώνεται ότι στην ίδια δορυφορική εικόνα είναι επίσης εμφανής και η διασπορά του καπνού από τη δασική πυρκαγιά στο Μενοίκιον Όρος του νομού Σερρών.


Οι καπνοί που έχουν σκεπάσει από χθες το απόγευμα αρκετές περιοχές του λεκανοπεδίου έχουν επηρεάσει την ποιότητα του αέρα. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ομάδας Prometheus η ποιότητα του αέρα είναι πολύ κακή εξ αιτίας των καπνών της πυρκαγιάς που ξεκίνησε στον Βαρνάβα. Οι ενδείξεις προέρχονται από τους σταθμούς μέτρησης της ρύπανσης σε Αγία Παρασκευή, Γλυφάδα και Βουλιαγμένη.


留言


bottom of page