top of page

Ο Εμμανουήλ Καραλής από τα Σπάτα κατέκτησε το χάλκινο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου


Υπερήφανους μας κάνει για άλλη μια φορά ο 24χρονος αθλητής, Εμμανουήλ Καραλής, από τα Σπάτα, ο οποίος κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο σε παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου της Γλασκώβης, στον τελικό του επί κοντώ των ανδρών. Ο ίδιος, τρία χρόνια πριν, είχε βρεθεί στην 4η θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

«Δεν ξέρω, δεν το έχω συνειδητοποιήσει ακόμα, ήρθα ως επιλαχών, δεν είχα βλέψεις, ήθελα μια προσωπική επίδοση αλλά όποτε φοράω τη φανέλα της εθνικής πάω καλά. Όλα πάνε καλά. Συγχαρητήρια σε όλη την αποστολή και τον προπονητή μας που έχει κατάφερει αυτή την ομάδα να την κάνει μια οικογένεια. Όλοι έχουν δώσει τον καλύτερο εαυτό τους ενόψει του ανοικτού. Δεν έχω λόγια. Δεν πίστευα και εγώ στον εαυτό μου ερχόμενος εδώ. Μόνο η μητέρα μου πίστευε, οπότε της αφιερώνω το μετάλλιο. Οπότε όταν μια μητέρα πιστεύει στο γιο της είναι μεγάλη υπόθεση», δήλωσε ο πρωταθλητής.


Ο Καραλής μπήκε στον αγώνα στα 5,50μ. και μετά την πρώτη άκυρη προσπάθεια του, τα άφησε για τα 5,65μ., τα οποία πέρασε στη δεύτερη του ευκαιρία, όπως συνέβη και στα 5,75μ. Ακολούθησε το μεγάλο άλμα στα 5,85μ., που του χάρισε μία θέση σε βάθρο Παγκοσμίου για πρώτη φορά στην καριέρα του, ενώ στα 5,90μ. δεν τα κατάφερε στην πρώτη προσπάθεια, αφήνοντας τα για 5,95μ., όπου μέτρησε δύο άκυρες και ολοκλήρωσε.


Ο Έλληνας πρωταθλητής έχει ακόμη καλύτερο ρεκόρ από αυτό που πέτυχε στη Γλασκώβη, το εθνικό ρεκόρ με άλμα στα 5.86μ. από το 2023 στο ΣΕΦ. Επίσης, στο Ευρωπαϊκό κλειστό της Κωνσταντινούπολης κατέκτησε το πρώτο μετάλλιο του σε παγκόσμιο πρωτάθλημα και έδωσε στην Ελλάδα το 15ο της μετάλλιο στη διοργάνωση.

Comments


bottom of page