top of page

Ο ελληνικός πολιτισμός αναδεικνύεται στο GRis Festival στη Νέα Υόρκη


Ο πλούτος του Ελληνικού πολιτισμού παρουσιάζεται στη Νέα Υόρκη και συγκεκριμένα στο GRis Festival που θα πραγματοποιηθεί από την Παρασκευή 12 Απριλίου έως την Κυριακή 21 Απριλίου 2024. Μέσα από συναρπαστικές εκθέσεις, θεατρικές παραστάσεις, μουσικές εμφανίσεις αλλά και μια ξεχωριστή ημερίδα σε συνεργασία με καταξιωμένους Πανεπιστημίων, αναδεικνύεται η ελληνική τέχνη και ο πολιτισμός.


Το πρόγραμμα του φεστιβάλ φέρνει μια ευρεία γκάμα εκδηλώσεων, όπως η θεατρική παράσταση «Sophia Vembo – I remember you» στο Hellenic Cultural Center, η έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «My Attention Is Not for Free – Alexandros Lambrovassilis» στο PI Art Center, αλλά και μουσικές εμφανίσεις που καλύπτουν ευρύ φάσμα μουσικών ειδών. Μεταξύ άλλων, ξεχωρίζουν δύο μοναδικοί μουσικοί, ο Κωνσταντίνος Βήτα και ο Νίκος Πατρελάκης, όπου θα ταξιδέψουν το κοινό στον ηλεκτρονικό μουσικό τους κόσμο, με το μουσικό τους εγχείρημα με τίτλο «Neapoly», που έχει ήδη ξεχωρίσει στην Εθνική Λυρική σκηνή, στο Τhe Forum at Columbia University.


Το GRis Festival γίνεται υπό την αιγίδα και υποστήριξη πολλών φορέων, συμπεριλαμβανομένων του Γενικού Προξενείου Ελλάδος στη Νέα Υόρκη, του ΕΟΤ, του Υπουργείου Πολιτισμού, της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού του Υπουργείου Εξωτερικών, της Περιφέρειας Αττικής, του Δήμου Αθηναίων, της Ελληνορθόδοξης Αρχιεπισκοπής της Νέας Υόρκης, καθώς επίσης και τη στήριξη και συνεργασία του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, του Πανεπιστημίου Columbia Νέας Υόρκης, του PI Art Center της Νέας Υόρκης, του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Χορηγοί επικοινωνίας είναι οι : ΕΡΤ, ERT WORLD και VOICE of GREECE.


Το Φεστιβάλ διοργανώνεται από την EDU Standards, η οποία δραστηριοποιείται στον κλάδο των εκπαιδευτικών υπηρεσιών σε συνεργασία με την Art Vibes Productions εταιρία παραγωγής και την Global Educational & Cultural Services (GECS), η οποία εδρεύει στη Νέα Υόρκη.

Comments


bottom of page