top of page

Ο Δήμος Μαραθώνος έγινε μέλος της Αθηναϊκής Ενεργειακής Συμμαχίας με στόχο το φθηνότερο ηλεκτρικό ρεύμα



Ο Δήμος Μαραθώνος είναι πλέον ο πρώτος μη όμορος του Δήμου Αθηναίων που γίνεται μέλος της Αθηναϊκής Ενεργειακής Συμμαχίας, η οποία συμφωνήθηκε σε συνάντηση του Δημάρχου Μαραθώνος Στέργιου Τσίρκα και του Δημάρχου Αθηναίων, Χάρη Δούκα, εμπνευστή της Αθηναϊκής Ενεργειακής Συμμαχίας, στο Δημαρχιακό Μέγαρο Αθηνών.

Η συμμαχία περιλαμβάνει ακόμη τους Δήμους Αιγάλεω, Βύρωνα, Ζωγράφου, Καλλιθέας, Μοσχάτου -Ταύρου, Παπάγου – Χολαργού και Νέας Ιωνίας ενώ ο αριθμός των μελών αναμένεται να αυξηθεί το προσεχές διάστημα.


Ο διπλός στόχος της Αθηναϊκής Ενεργειακής Συμμαχίας είναι:

  1. Να παράγει, μέσω Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (Α.Π.Ε.), ηλεκτρικό ρεύμα σε τιμές ανταγωνιστικές και με πρωταρχικούς ωφελούμενους τα ευάλωτα νοικοκυριά κάθε Δήμου.

  2. Να μπορεί, ως ενιαίος πλέον συνασπισμός, να διαπραγματεύεται την τιμή αγοράς του ηλεκτρικού ρεύματος με τους όρους που ισχύουν για τους μεγάλους εμπορικούς πελάτες των εταιρειών ενέργειας.

Προς την επίτευξη της συμφωνίας συμμετοχής του Δήμου Μαραθώνος στην Αθηναϊκή Ενεργειακή Συμμαχία, εργάστηκαν ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος σε θέματα Αειφόρου Ανάπτυξης, Δημήτρης Κουλουμπής και ο ειδικός συνεργάτης του Δημάρχου σε θέματα χρηματοδοτήσεων, Χρήστος Δραγώτης. Αξίζει να σημειωθεί, ότι κατά τη συνάντηση των δύο Δημάρχων, ο κ. Τσίρκας παρουσίασε και συζήτησε με τον κ. Δούκα και την απόφαση 18/2024 του Δημοτικού Συμβουλίου σχετικά με την επιδίωξη του Δήμου Μαραθώνος για μόνιμη τέλεση των Ολυμπιακών Μαραθωνίων στη γενέτειρά τους.

Comments


bottom of page