top of page

Novo Energy: Η νέα κοινοπραξία των Volvo και Northvolt για κατασκευή μπαταριών


Η Novo Energy είναι η νέα κοινοπραξία μεταξύ των Volvo και Northvolt, που θα ξεκινήσει σύντομα να δραστηριοποιείται στο νέο εργοστάσιο στο Göteborg της Σουηδίας για την παραγωγή μπαταριών για ηλεκτρικά αυτοκίνητα.


Σημαντικό ρόλο σε αυτή την κοινοπραξία έχει ο CEO της Novo Energy, Adrian Clarke, ο οποίος διαδραμάτισε κομβικό ρόλο στην ανέγερση και την εύρυθμη λειτουργία των εργοστασίων παραγωγής μπαταριών της Tesla.

Όπως δήλωσε ο Adrian Clarke, "το ότι είχαμε ανθρώπους του εργοστασίου να επιβλέπουν την ανέγερσή του από το ξεκίνημα ήταν ένα μεγάλό μας ατού στην Tesla. Για αυτό αγαπώ αυτή την κοινοπραξία. Αν και δεν είμαστε η ίδια εταιρεία, μπορούμε να κάνουμε αυτές τις διαπραγματεύσεις και να ακολουθήσουμε αυτή την κατεύθυνση, ώστε να φτάσουμε στα όρια που επιθυμούμε. Το να έχουμε ένα κοινό όραμα, έναν κοινό στόχο για την εταιρεία μας, είναι πάρα πολύ σημαντικό».


To εργοστάσιο της Novo Energy θα κατασκευαστεί σε κοντινή απόσταση (σχεδόν 200 m) από το μεγαλύτερο εργοστάσιο της Volvo, στην Torslanda του Göteborg και στόχος της κοινοπραξίας είναι να τεθεί σε πλήρη παραγωγική δραστηριότητα από το 2026.

Comments


bottom of page