top of page

Νέα στοιχεία για την υπόθεση εντοπισμού σορού στη θαλάσσια περιοχή του Σχινιά


Μετά τον εντοπισμό της σορού ενός άνδρα ηλικίας 40 με 45 ετών, στη θαλάσσια περιοχή του Σχινιά στον Μαραθώνα, το μεσημέρι της Κυριακής (2/06), οι Αρχές βρίσκονται σε ετοιμότητα για να διερευνήσουν το περιστατικό εφόσον από την ιατροδικαστική εξέταση αποδειχθεί ότι πρόκειται για άτομο του οποίου είχε δηλωθεί η εξαφάνιση, καθώς και αν επιβεβαιωθεί πως αίτια θανάτου του άνδρα ήταν εγκληματική ενέργεια.


Ο αστυνομικός αναλυτής, Σταύρος Μπαλάσκας χαρακτήρισε την υπόθεση «Περίεργη» καθώς η σορός εντοπίστηκε να επιπλέει στον Σχινιά με βαρίδι στο πόδι, περίπου 150 μέτρα από την ακτή. Σύμφωνα με τον αστυνομικό αναλυτή, η σορός του άνδρα βρισκόταν για τουλάχιστον 25 ημέρες στο νερό και γι΄ αυτό ήταν σε μεγάλη αποσύνθεση. Λόγω της σήψης από την πολυήμερη παραμονή του στο νερό, δεν μπορoούν να ληφθούν στοιχεία όπως δακτυλικά αποτυπώματα. Ωστόσο, στην αναγνώριση του θύματος θα βοηθήσει ένα τατουάζ που βρέθηκε στη σορό και το οποίο «παραπέμπει σε γνωστή ομάδα», όπως είπε ο κ. Μπαλάσκας.


Παράλληλα, προσθετική μαλλιών η οποία βρέθηκε στη σορό μπορεί να βοηθήσει στην ταυτοποίηση του άνδρα. Σύμφωνα με τον κ. Μπαλάσκα, προς το παρόν δεν έχει αποκλειστεί το σενάριο της αυτοχειρίας – επειδή το θύμα δεν είχε δεμένα τα χέρια. «Πιο πιθανή φαίνεται η εγκληματική ενέργεια», τόνισε επίσης ο ίδιος.


Το πτώμα, που είχε δεμένο στο πόδι του δίσκο άρσης βαρών 10 κιλών, «αναδύθηκε στην επιφάνεια και βρήκε προς τα βράχια, επειδή φούσκωσε από τα αέρια», εξήγησε ο κ. Μπαλάσκας. Δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο ο δράστης να μετέφερε το άτομο με κάποιο σκάφος στα ανοιχτά και εκεί να το έριξε στη θάλασσα κάνοντας ακόμα πιο δύσκολη την εξιχνίαση της υπόθεσης.




Comments


bottom of page