top of page

Διασώστες με Μοτοσικλέτες του ΕΚΑΒ έσωσαν ζωές στη Λεωφόρο Μαραθώνος και στη Ραφήνα!


Σε δύο σοβαρά περιστατικά που σημειώθηκαν τις περασμένες ημέρες στην Ανατολική Αττική, αποδείχτηκε, για άλλη μια φορά, καταλυτική η επιχειρησιακή δράση των Μοτοσικλετών Ταχείας Ανταπόκρισης του ΕΚΑΒ.


Μέσα σε μόλις 3 λεπτά, διασώστης έφτασε στη Λεωφόρο Μαραθώνος όπου είχε σημειωθεί τροχαίο ατύχημα την Τετάρτη (10/7), ενώ το ίδιο άμεση ήταν και η άφιξη του διασώστη την Πέμπτη (11/7) στην παραλία της Ραφήνας, όπου 80χρονος υπέστη παρολίγον πνιγμό.

Συγκεκριμένα, το πρώτο περιστατικό αφορά σοβαρό τροχαίο ατύχημα που σημειώθηκε τις πρώτες απογευματινές ώρες της Τετάρτης, στη Λεωφόρο Μαραθώνος, στη Β´Είσοδο του Νέου Βουτζά, όπου μέσα σε 3 λεπτά, βρέθηκε στο σημείο διασώστης με τη μοτοσικλέτα του ΕΚΑΒ για να προχωρήσει σε απεγκλωβισμό των τραυματιών.

Όλα έγιναν όταν ένα ΙΧ όχημα, με τρεις επιβαίνοντες νεαρής ηλικίας, εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε σε κολώνα φωτισμού. Μέσα σε 3 λεπτά η μοτοσικλέτα (Μ28) που κάλυπτε την περιοχή της Νέας Μάκρης, έφτασε στο σημείο και ο Διασώστης, με τη συνδρομή πυροσβεστών και αστυνομικών, προχώρησε στον απεγκλωβισμό των τραυματιών και παρείχε την καθιερωμένη επείγουσα προνοσοκομειακή φροντίδα, με αποτέλεσμα την έγκαιρη και ασφαλή διακομιδή των τριών νεαρών τραυματιών, με ισάριθμα ασθενοφόρα, στο εφημερεύων νοσοκομείο.

Αντίστοιχα, το πρωί της Πέμπτης, η μοτοσικλέτα που κάλυπτε την περιοχή (Μ57), κλήθηκε να αντιμετωπίσει παρολίγον πνιγμό 80χρονου άνδρα, στην παραλία της Ραφήνας. Ο ναυαγοσώστης και οι λιμενικοί που βρίσκονταν στο σημείο είχαν ανασύρει τον ηλικιωμένο άνδρα από τη θάλασσα και είχαν ξεκινήσει την παροχή πρώτων βοηθειών.

Με την άφιξη του Διασώστη-Μοτοσικλετιστή στο σημείο, ξεκίνησε η εκτίμηση και αντιμετώπιση του αιμοδυναμικά ασταθούς άνδρα, με αναρρόφηση και ακινητοποίηση της ΑΜΣΣ, χορήγηση Ο2 με μάσκα μη επανεισπνοής, τοποθέτηση φλεβικής γραμμής και χορήγηση υγρών, νευρολογική εκτίμηση και προστασία από την υποθερμία, με αποτέλεσμα την διακομιδή εν ζωή στο εφημερεύον νοσοκομείο, από τους συνάδελφους Διασώστες του ασθενοφόρου.



Kommentare


bottom of page