top of page

Κυριάκος Μητσοτάκης: "Δεν πάμε για αυξήσεις στο νερό - Ήταν και θα παραμείνει φθηνό στην Ελλάδα"


Στο ζήτημα της λειψυδρίας στη χώρα μας αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τονίζοντας πως δεν πρόκειται να γίνουν αυξήσεις στα τιμολόγια, ενώ εξήγησε με ποιους τρόπους θα αντιμετωπιστεί το πρόβλημα στην Ελλάδα.


Όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός, "δεν θα πάμε σε αυξήσεις στο νερό, το νερό στην Ελλάδα είναι και θα παραμείνει φθηνό για τις λογικές καταναλώσεις, δεν θα πειράξουμε τα τιμολόγια. Το μάξιμουμ είναι αναπροσαρμογή στο επίπεδο του πληθωρισμού, που κανείς δεν πρόκειται να το προσέξει στο λογαριασμό του."

Συγκεκριμένα για την Αττική, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι,"Η Αττική δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα λειψυδρίας. Είχαμε δύο κακούς χειμώνες. Αυτό το νερό που έχουμε αντέχει για άλλους 4 κακούς χειμώνες. Εμείς θα προχωρήσουμε έργο μεταφοράς νερού από την τεχνητή λίμνη των Κρεμαστών, ώστε να είμαστε διασφαλισμένοι ότι η Αττική δεν θα αντιμετωπίσει ποτέ πρόβλημα λειψυδρίας."


Αναφερόμενος στα νησιά όπου αντιμετωπίζεται το μεγαλύτερο πρόβλημα λειψυδρίας, ο κ. Μητσοτάκης εξήγησε ότι θα υπάρξει νέα στρατηγική: "Τα νησιά έχουν μεγαλύτερο πρόβλημα, αλλά θα υπάρξει κεντρική στρατηγική. Χρειαζόμαστε μια καλύτερη πολιτική συντονισμού για να μην κάνει το κάθε νησί τη δική του πολιτική αλλά να γίνεται κεντρικά. Και μιλάμε για την ύδρευση και όχι την άρδευση. Το 85% του νερού που καταναλώνεται πηγαίνει για τη γεωργία και σε μικρό βαθμό στην κτηνοτροφία. Είναι ζήτημα το πώς θα εξασφαλίσουμε ότι θα έχουμε νερό για άρδευση χωρίς διαρροές και πώς θα εφαρμόσουμε τη χρήση της τεχνολογίας".

Σε ερώτηση για αύξηση στα τιμολόγια της ΕΥΔΑΠ ο πρωθυπουργός απάντησε: "Είναι και θα παραμείνει στην Ελλάδα φθηνό το νερό για τις λογικές καταναλώσεις. Δεν θα πειράξουμε τα τιμολόγια. Το μάξιμουμ που συζητάμε είναι μια αναπροσαρμογή στο επίπεδο πληθωρισμού που δεν θα καταλάβει καν κανείς στους λογαριασμούς. Aλλά πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι. Άμεσα λοιπόν με την ΕΥΔΑΠ έχουμε αποφασίσει μεταφορά νερού από την τεχνητή λίμνη Κρεμαστών. Θα συνδέσουμε ταμιευτήρα με τον Μόρνο και τον Εύηνο ώστε να είμαστε εξασφαλισμένοι σε ορίζοντα 3ετίας – 6ετίας."

Comments


bottom of page