top of page

Σε εξέλιξη μεγάλη φωτιά στον Βαρνάβα - Κατευθύνεται προς λίμνη Μαραθώνα και Σταμάτα


Σε εξέλιξη βρίσκεται η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής (11/8) στην περιοχή του Βαρνάβα, με ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής να επιχειρούν για κατάσβεση, καθώς λόγω των ισχυρών ανέμων το μέτωπο είναι ανεξέλεγκτο και κινείται προς το Μικροχώρι, τη λίμνη Μαραθώνα και τη Σταμάτα.

Μηνύματα από το 112 έχουν σταλεί στους πολίτες που βρίσκονται στις περιοχές Σταμάτα, Ροδόπολη, Άγιος Στέφανος, Διόνυσος Αττικής. Στις 18.37 εστάλη δεύτερο μήνυμα από το 112 σε όσους βρίσκονται στην περιοχή της Σταμάτας με εντολή να εκκενώσουν προς την Εθνική Οδό. Λίγα λεπτά αργότερα, στις 18:55, δόθηκε εντολή εκκένωσης του Μικροχωρίου προς Καπανδρίτι και Αφίδνες μέσω Εθνικής Οδού.

Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής και όλα τα μέσα που διαθέτει η Πολιτική Προστασία του Δήμου Μαραθώνος επιχειρούν για την κατάσβεση. Συγκεκριμένα, επιχειρούν 315 πυροσβέστες με 10 ομάδες δασοκομάντος και 98 οχήματα καθώς και μεγάλος αριθμός εθελοντών. Από αέρος επιχειρούν περιοδικά 26 εναέρια μέσα, 15 αεροσκάφη και 11 ελικόπτερα εκ των οποίων τα 2 για το συντονισμό τους. Στο έργο της κατάσβεσης παρέχουν συνδρομή μηχανήματα έργου και υδροφόρες της Περιφέρειας Αττικής και των Ενόπλων Δυνάμεων.

Λόγω της έκτακτης ανάγκης που έχει προκύψει, το Δημοτικό Κατάστημα Γραμματικού έχει ήδη ανοίξει και θα παραμένει ανοικτό για όσο χρειαστεί. Για την φροντίδα ζώων συντροφιάς διατίθεται ο χώρος του ανοικτού γηπέδου μπάσκετ στο Γραμματικό, όπου θα βρίσκεται και ειδικό κλιμάκιο για την περίθαλψη των ζώων.


Παρακαλούνται οι πολίτες να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες του 112 των αρχών, να κινούνται με ασφάλεια και να προστατεύονται από τα ενεργά μέτωπα της πυρκαγιάς καθώς και από τους καπνούς.

留言


bottom of page