top of page

Το σχόλιο της Μαρίας Καρυστιανού για τη δικαστική απόφαση σχετικά με τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι


H πρόεδρος του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων Τεμπών, Μαρία Καρυστιανού, σχολίασε την απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθήνας για τους κατηγορούμενους της δίκης για την τραγωδία στο Μάτι και τις ποινές – χάδι που επιβλήθηκαν στους έξι που κρίθηκαν ένοχοι.

Στην ανάρτησή της, η Μαρία Καρυστιανού αναφέρει: «Μαύρη η μέρα για τη δικαιοσύνη σήμερα. Δε θα σταματήσουμε μέχρι να λάμψει η αληθινή της έννοια, μέχρι να της ξαναδοθεί η ύψιστή της θέση. Οι αδικαίωτες ψυχές μιλούν μέσα μας και μέσα σε κάθε ευσυνείδητο άνθρωπο. Όσο αυτές οι φωνές κινούν τις ψυχές μας, εμείς θα προχωράμε στον δρόμο που μας ανατέθηκε».


Σημειώνεται ότι το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας επέβαλε στους έξι ενόχους, ποινές φυλάκισης από 111 έτη έως 3 έτη, ωστόσο εκτιτέα είναι μόνο τα 5 έτη. Παράλληλα ανακοινώθηκε ότι οι ποινές είναι εξαγοράσιμες προς 10 ευρώ ημερησίως, απόφαση που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις. Ο καθένας από τους έξι καταδικασθέντες μετά την εξαγορά των ποινών τους, καλείται να πληρώσει περίπου 40.000 ευρώ

Comments


bottom of page