top of page

Αυξημένη κίνηση σήμερα στο λιμάνι του Πειραιά, στο λιμάνι Ραφήνας, σε ΚΤΕΛ, αεροδρόμιο και εθνικές οδούς


Χιλιάδες πολίτες σπεύδουν να επιβιβαστούν το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης 2 Μαΐου στα πλοία στο λιμάνι του Πειραιά, για να ταξιδέψουν για τις γιορτές του Πάσχα. Πολλοί είναι επίσης εκείνοι που θα ταξιδέψουν από το λιμάνι της Ραφήνας, ενώ μεγάλη πληρότητα καταγράφεται στα λεωφορεία των ΚΤΕΛ και στις αεροπορικές πτήσεις, με προορισμούς τόσο εντός της ελληνικής επικράτειας όσο και για το εξωτερικό. Αρκετοί είναι οι πολίτες που θα ταξιδέψουν εκτός των πόλεων με τα ΙΧ τους.


Σύμφωνα με το σύστημα κρατήσεων των εταιρειών για σήμερα από τον Πειραιά έχουν προγραμματιστεί 22 δρομολόγια πλοίων με 25.574 αναχωρήσεις επιβατών, ενώ από το λιμάνι της Ραφήνας 10 απόπλοι με 10.870 επιβάτες. Τη Μ. Τετάρτη από το λιμάνι του Πειραιά πραγματοποιήθηκαν μετά τις 12 τα μεσάνυχτα, λόγω της απεργίας της ΠΝΟ για την Πρωτομαγιά, 11 απόπλοι πλοίων με 11.305 αναχωρήσεις επιβατών.


Στο λιμάνι του Πειραιά, βρέθηκε σήμερα το πρωί ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Χρήστος Στυλιανίδης. Ο υπουργός τόνισε ότι "Η ασφάλεια των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών είναι για μας, πρώτη προτεραιότητα". Αναφερόμενος στην επικαιροποίηση της εγκυκλίου για τη μεταφορά οχημάτων με χρήση εναλλακτικών καυσίμων AFVS με τα πλοία της ακτοπλοΐας που θέτει συγκεκριμένες προϋποθέσεις για επιβάτες και πληρώματα, είπε ότι υπάρχουν συγκεκριμένες οδηγίες και συστάσεις από την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Ασφάλειας Ναυσιπλοΐας (emsa) και όλοι θα πρέπει να είναι πειθαρχημένοι και να τις τηρούν καθώς όπως υπογράμμισε "δεν θα πρέπει να ρισκάρουμε τίποτα".



Kommentare


bottom of page