top of page

Ολοκληρωτική καταστροφή στο εργοστάσιο PAL στην Κηφισιά μετά την έκρηξη και την πυρκαγιά


Καταστράφηκε ολοσχερώς η αποθήκη του εργοστασίου στην Κάτω Κηφισιά που τυλίχτηκε στις φλόγες μετά από έκρηξη το απόγευμα της Τετάρτης (12/6), ενώ η πυρκαγιά έκαιγε για δυόμιση ώρες και μαύρος τοξικός καπνός απλώθηκε στην περιοχή κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για την υγεία.

Ειδικότερα, πολύ μεγάλη ήταν η επιχείρηση της Πυροσβεστικής στο εργοστάσιο κατασκευής μαγειρικών σκευών με την επωνυμία PAL SA, της Παλαμήδης ΑΕ, που ανήκει στον σύζυγο της Μίνας Γκάγκα, πνευμονολόγου και πρώην αναπληρώτριας υπουργού Υγείας, όπου έδωσαν μάχη 45 πυροσβέστες με 15 οχήματα. Με συνδρομή από υδροφόρες ΟΤΑ, εθελοντές και ρίψεις νερού περιμετρικά από αέρος με ελικόπτερο ώστε να μην επεκταθεί η φωτιά στο ρέμα και απειλήσει το νοσοκομείο Αγίων Αναργύρων, η φωτιά τελικά τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο.


Ευτυχώς, δεν σημειώθηκε τραυματισμός ατόμου κατά τη διάρκεια του περιστατικού. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, αιτία έκρηξης και φωτιάς στο εργοστάσιο ήταν βλάβη κατά τη φόρτιση μιας μπαταρίας αυτοκινήτου, ωστόσο αυτό θα ερευνηθεί από πραγματογνώμονα της Πυροσβεστικής.


Σχετικά με τον τοξικό καπνό που προκλήθηκε από την έκρηξη, οι ειδικοί επισημαίνουν ότι ενδεχομένως να υπάρξουν μακροχρόνιες συνέπειες για τους κατοίκους της περιοχής, αλλά και για τους εργαζόμενους οι οποίοι βρίσκονταν την ώρα της έκρηξης στο εργοστάσιο, όπως και σε διπλανά εργοστάσια. Για τον λόγο αυτό συστήνεται στους κατοίκους της περιοχής ο περιορισμός των μετακινήσεων και κλείσιμο των παραθύρων στα σπίτια τους μέχρι να υπάρξουν νεότερες πληροφορίες για τη μόλυνση που προκλήθηκε στην ατμόσφαιρα.

Comments

Couldn’t Load Comments
It looks like there was a technical problem. Try reconnecting or refreshing the page.
bottom of page