top of page

Καταστράφηκαν δύο εργοστάσια από την πυρκαγιά στις Αχαρνές


Από την πυρκαγιά που ξέσπασε λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Τρίτης (7/7) σε χαμηλή βλάστηση επί της Λεωφόρου Καραμανλή στα όρια του Δήμου Αχαρνών και Μεταμόρφωσης, στο ρέμα της Χελιδονούς, καταστράφηκαν δύο εργοστάσια, τα οποία τυλίχτηκαν στις φλόγες παρά τις τεράστιες προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων που έδωσαν ολονύχτια μάχη στην περιοχή.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, η πυρκαγιά φαίνεται να ξεκίνησε από υπαίθριο χώρο δίπλα σε εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο και επεκτάθηκε στο ρέμα που ήταν σε πολύ κοντινή απόσταση. Στο σημείο έδωσαν ολονύχτια μάχη ισχυρές επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις ενώ έπνεαν άνεμοι περίπου 5 μποφόρ κάνοντας το έργο της κατάσβεσης ιδιαίτερα δύσκολο.

Με το φως της μέρας, η εικόνα της κατάστασης φάνηκε βελτιωμένη, χωρίς ωστόσο η φωτιά να έχει τεθεί υπό πλήρη έλεγχο. Στο σημείο βρίσκονται ακόμη και επιχειρούν 88 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 24 οχήματα. Στην κατάσβεση επίσης υπάρχει συνδρομή από υδροφόρες ΟΤΑ και εθελοντές πυροσβέστες με πλήθος εθελοντικών οχημάτων.

Οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής έλαβαν δύο μηνύματα από το 112 το βράδυ της Τρίτης. Το πρώτο μήνυμα ενημέρωνε τους πολίτες για την πυρκαγιά ζητώντας τους να παραμείνουν σε ετοιμότητα και να ακολουθήσουν τις οδηγίες των αρχών ενώ το δεύτερο καλούσε όσους βρίσκονται κοντά στο Ρέμα της Χελιδονούς να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους και να κλείσουν πόρτες και παράθυρα λόγω του καπνού που προκλήθηκε από την καύση εύφλεκτων υλικών σε δύο εργοστάσια.

Συγκεκριμένα, η φωτιά επεκτάθηκε γρήγορα σε δύο εργοστάσια της περιοχής. Το πρώτο, το οποίο ήταν γεμάτο με πλαστικά, πλαστικές ύλες και ανακυκλώσιμα υλικά, υπέστη σοβαρότατες ζημιές από τις φλόγες, με τους πυκνούς μαύρους καπνούς να δημιουργούν αποπνικτική ατμόσφαιρα.

Παράλληλα από τη φωτιά καταστράφηκε ολοσχερώς και ένα εργοστάσιο χαρτικών ειδών, όπου τα εύφλεκτα υλικά πήραν αμέσως φωτιά κάνοντας το έργο της κατάσβεσης εξαιρετικά δύσκολο. Στο συγκεκριμένο εργοστάσιο, λόγω της καύσιμης ύλης, η φωτιά σιγοκαίει ακόμη, με τους πυροσβέστες να μην μπορούν να εισέλθουν στον χώρο λόγω των υψηλών θερμοκρασιών.


Αυτή την ώρα, δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο, αλλά η Πυροσβεστική παραμένει σε επιφυλακή καθώς υπάρχουν ακόμη εστίες της φωτιάς μέσα στο εργοστάσιο χαρτικών.

Commentaires


bottom of page